Lübnan'da kaçırılan pilotlara ne oldu ?

Bülent Arınç, Lübnan'da kaçırılan THY pilotlarıyla ilgili olarak, "Güvenli bir şekilde arkadaşlarımıza ulaştık, nerede oldukları da az çok biliniyor. Hayatta olduklarını, huzur ve rahat içinde olduklarını biliyoruz" dedi.Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Söz

Lübnan'da kaçırılan pilotlara ne oldu ?

Bülent Arınç, Lübnan'da kaçırılan THY pilotlarıyla ilgili olarak, "Güvenli bir şekilde arkadaşlarımıza ulaştık, nerede oldukları da az çok biliniyor. Hayatta olduklarını, huzur ve rahat içinde olduklarını biliyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, Mısır'da gözaltında tutulan TRT Muhabiri Metin Turan ile temas kurulduğunu ve görüşüldüğünü belirterek, "Umuyorum ki bugün geç saatlerde bile olsa serbest bırakılmasını ümit ediyoruz" dedi. Bülent Arınç, Lübnan'da kaçırılan pilotlarla ilgili bir gelişme olup olmadığı yönündeki sorular üzerine ise, "Ümit ediyorum ki onlar da, bugünü bilmem ama en yakında zamanda kendilerine kavuşacağız. Güvenli bir şekilde arkadaşlarımıza ulaştık, nerede oldukları da az çok biliniyor. Hayatta olduklarını, huzur ve rahat içinde olduklarını biliyoruz" diye konuştu.

KAHİRE BÜYÜKELÇİSİNİN DURUMU

Bülent Arınç, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın Mısır'a geri dönmesine ilişkin, "Bu, karşılıklı bir şeydir. Şu an için böyle bir ihtimal görünmüyor. Bugünden yarına Sayın Büyükelçi'nin tekrar Mısır'a görevlendirilmesi söz konusu değildir. Gelişmelere bakarak bunu değerlendireceğiz" açıklamasını yaptı.

Arınç şöyle devam etti:

"Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok daha güçlü bir biçimde, çok daha güçlü bir sesle Mısır'da olan biteni bütün dünyaya duyurmasını beklerdik. Mısır Allah korusun bir iç savaşa doğru gidiyor sözü boş bir söz değil. Camilerdekiler vuruluyor, meydanlardakiler vuruluyor. Orada da 500'e yakın İhvan tutuklu olarak bir başka yere nakledilirken içeriye bombalar atılıyor. Şimdi bu olaylar her yerde olmaya başlarsa ve insanlar isyan noktasına gelirlerse bu çok tehlikelidir. İçsavaş bir ülke için en kötü şeydir ve bunu hiçbir ülke için istemeyiz. Bütün taraflar özgür bir şekilde temsil edilmeli, bütün etnik ve dini taraflar özgürce yaşayabilmeli ve en kısa sürede demokratik seçimlere gidilmelidir. Bir defa geniş bir siyasi yelpazenin Mısır'da varlığını bilmeliyiz."

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Arınç, son günlerde konuşulan demokratikleşme paketi kosununun Bakanlar Kurulu'na gelmediğini belirtirken, yeri ve zamanı geldiğinde bu tür adımların atılacağını söyledi. Bu konuda son sözün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu ifade eden Bülent Arınç, demokratikleşme paketine ilişkin soruların Başbakan Erdoğan'a sorulmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler