Lübnan’a uçak bileti alamayınca intihara kalkıştı

İstanbul Taksim'de Suriyeli uyruklu bir şahıs, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Lübnan'a giden eşi ve çocuğunun yanına gidebilmek için uçak bileti alamayınca 5 katlı binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı.Olay, Beyoğlu Taksim Asmalımescit Mahallesi İsti

Lübnan’a uçak bileti alamayınca intihara kalkıştı

İstanbul Taksim'de Suriyeli uyruklu bir şahıs, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Lübnan'a giden eşi ve çocuğunun yanına gidebilmek için uçak bileti alamayınca 5 katlı binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı.

Olay, Beyoğlu Taksim Asmalımescit Mahallesi İstiklal Caddesi Balyoz Sokak'taki 5 katlı boş bir binanın çatısında yaşandı. İddiaya göre, Suriye'deki iç savaş nedeniyle para kazanmak için Türkiye'ye gelen Hasan Rahmet, güvende olmaları için çocuğunu ve eşini de Lübnan'a gönderdi. Bir süre Türkiye'de çalışan Rahmet, işler yolunda gitmeyince ailesine yanına gitmek istedi. Ancak Lübnan'a gitmek için alması gereken uçak bileti için yeterli parayı bulamadı. Rahmet bunun üzerine İstiklal Caddesi üzerindeki 5 katlı boş binanın çatısını çıkarak bağırmaya başladı.

Çatı katında bir şahsın intihara teşebbüs ettiğini gören çevredeki vatandaşlar, durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Suriyeli şahısla iletişim kuramayınca yardımlarına çevredeki bir esnaf yetişti. Rahmet ile cadde üzerinde konuşan esnaf, şahsın intihar etme nedenini polis ekiplerine anlattı. Bunun üzerine esnaf ve müzakereci polisler şahsın yanına çıkarak ikna çalışmalarına başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri de olay yerini şeritle kapattıktan sonra hava yatağını açarak şahsın intihar etme olasılığına karşın tedbir aldı.

VATANDAŞLAR YAŞANANLARI SANİYE SANİYE KAYDETTİ

Öte yandan, polis ekiplerinin ikna çalışmaları sürdüğü esnada olayı gören vatandaşlar cep telefonlarına sarıldı. Bazı vatandaşlar yaşananları cep telefonlarına kaydederken, bazı vatandaşlar da canlı yayın programlarıyla yaşananları yayınladı. Polis ekiplerinin yaklaşık 45 dakikalık çalışması sonucu şahıs ikna edilerek bulunduğu yerden indirildi. Şahsın ikna edilmesi üzerine vatandaşlar polis ekiplerini alkışladı. Binadan çıkartılan şahıs ifadesi alınmak üzere Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü.

Lübnan’a uçak bileti alamayınca intihara kalkıştı

Lübnan’a uçak bileti alamayınca intihara kalkıştı

Lübnan’a uçak bileti alamayınca intihara kalkıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem