Londra sokakları Şırnak'ı aratmadı

Ancak olayların merkezinde dışarıya çıkmak, çarşıda gezmek hala tehlikeli! Ayrıca çıkanlar da birşey bulamıyor... Gelebilecek her türlü tehlikeye karşı da esnaf önlemini aldı. Bir süreliğine kepenkler kapatıldı. Londra'dan çekilen bu fotoğraf, Şırnak'ı da

Londra sokakları Şırnak'ı aratmadı

Ancak olayların merkezinde dışarıya çıkmak, çarşıda gezmek hala tehlikeli! Ayrıca çıkanlar da birşey bulamıyor... Gelebilecek her türlü tehlikeye karşı da esnaf önlemini aldı. Bir süreliğine kepenkler kapatıldı. Londra'dan çekilen bu fotoğraf, Şırnak'ı da aratmadı...

Önceki gün Türklerin kendi kendilerini korudukları Dalston'da da polis, esnafa kepenk kapatma önerisinde bulundu. Türklere, "Bir saldırı dalgası daha bekleniyor. Biz sizi koruyamayız. Dükkanlarınızı kapalı tutun" mesajı verildi. Neyse ki, yağmacılar gelmedi, Türkler geceyi gergin ama nisbeten olaysız geçirdi.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER ÖLDÜ
Öte yandan isyanın başladığı günden bu yana ilk kez dün hayatını kaybedenler oldu. Birmingham'da yağmacılardan korunmak için camiden kaçan üç Müslüman kardeş, arbede sırasında kendilerine araba çarpması sonucu öldü. Aracı bölgeyi yağmacılardan korumaya çalışan Güney Asyalı Müslümanların üzerine süren kişi cinayet suçlamasıyla yargılanacak.

Şu âna kadar gözaltına alınan binin üzerinde zanlıdan 105'inin resmen suçlanarak mahkemelere sevkedilmesinin ardından, İngiliz polisinin yağmacı avı tüm hızıyla sürüyor. Polis, güvenlik kamera görüntüleriyle yağma yaptığı belirlenen kişilerinin fotoğraflarını internetten yayınlayarak, vatandaşlarından, teşhis edebildiklerini kendilerine ihbar etmelerini istedi.

Facebook'ta yağma yaparken çekilmiş bir fotoğrafı yayınlanan bir genç, Manchester'da polise teslim oldu.

YAĞMACILARI FIRÇALADI
Sokak anarşisine ateş püskürenlerin neredeyse sözcüsü hâline gelen Hackney'deki kadının kimliği belirlendi. 45 yaşındaki Pauline Pearce adlı kadının caz müzisyeni olduğu öğrenildi.

Pearce'ın, karşısındaki yüzlerce saldırgana, korkusuzca karşı koyup hakaretler yağdırdığı görüntüler, Youtube'da rekor kırıyor. Videoda Pauline Pearce'ın, "Hackney'de oturmaktan utanıyorum. Çünkü böyle bir şey için bile biraraya gelip yağmaya karşı çıkamadık. Şu mağazadaki kadın, işini yapmak için deli gibi çalışıyor; siz de mağazayı yakmaya çalışıyorsunuz, neden?" diye bağırdığı duyuluyor. Görüntülerle ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan 'Hackney Kahramanı', "Hiç korkmadım.

Annem hep derdi ki; İnsanların suratına söyleyemeyeceğin şeyi arkalarından da konuşma'" ifadelerini kullandı.

BM'YE ÇAĞRI
İngiltere'de olup bitenler konusunda sürpriz bir açıklama da, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'dan geldi. Konunun uluslararası boyuta taşınması gerektiğini savunan İranlı lider, "(BM) Güvenlik Konseyi buna da tepki göstermeyecekse, neye gösterecek" dedi. İç savaş ve NATO operasyonuyla boğuşan Libya'daysa Kaddafi yönetimi, İngiliz hükümetine istifa çağrısı yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaaim, "Cameron ve hükümetinin, kendilerine karşı düzenlenen gösterilerin ve bu barışçı gösterilere katılanlara polisin şiddet göstermesinin ardından çekilmesi gerektiğini" iddia ettı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem