Liderlerden Kurban Bayramı mesajı

Gül, Çiçek, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, bayram mesajlarında bölgesel sorunlara dikkati çekerek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'nin acıdan, kederden, sıkıntıdan uzak ve

Liderlerden Kurban Bayramı mesajı

Gül, Çiçek, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, bayram mesajlarında bölgesel sorunlara dikkati çekerek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'nin acıdan, kederden, sıkıntıdan uzak ve huzur içinde bir bayram geçirmesi temennisinde bulundu.
 
Gül, bir taraftan bayram sevincini yaşarken, diğer taraftan da Türkiye'nin geldiği seviyeyle iftihar edildiğini ifade ederek, Türkiye'nin kazanımları, ekonomik performansı, genç ve nitelikli nüfusu ile siyasi, iktisadi ve beşeri alanda yükselen standartları sayesinde parlak bir geleceğe doğru umut dolu yürüyüşünü sürdürdüğünü vurguladı.
 
Gül, mesajında şunları kaydetti:
 
''Çevremizdeki ülkelerle kıyasladığımızda, hakikaten dünyanın en güzel ve huzurlu memleketlerinden birinde yaşıyoruz. Sorunlarla ve risklerle dolu bir coğrafyada Türkiye, adeta bir yıldız gibi parlamakta, yükselen bir güç ve bölgesel bir aktör olarak çevresine ilham vermektedir. Her şeyden önce bunun kıymetini bilmemiz, memleketimizi sevmemiz ve sahip çıkmamız gerekmektedir. Ülkemizdeki sevgi, saygı ve hoşgörü ortamını korumamız gerekmektedir. Bu memleket, nerede yaşarsak yaşayalım, bütün renkleri ve çeşitlilikleriyle hepimizindir.
 
Sorunlarımıza, kaygı ve vehimlere kapılarak değil; onları büyütmeden, konuşup tartışarak, birbirimizi anlayıp dinleyerek ve hep birlikte çözüm üretileceğiz. Sıkıntılarımızı birlik ve dayanışma içinde aşacağız"
 
Kargaşa ve kaos toplumların felaket nedeni
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, birlikte yaşamanın değerinin anlaşıldığı, sevgi ve saygının öneminin hatırlandığı bu günlerde huzur ve güvenin değerinin daha da arttığını belirtti. Çiçek, şunları ifade etti:
 
''Kargaşa ve kaosun sürüklediği belirsizliğin, toplumların felaketi olduğunu, yakın çevremizdeki çatışmalar bize bir kez daha gösterdi.
 
Gelişen ekonomisi, dinamik toplumsal yapısı ve zengin kültürel dokusuyla bulunduğu bölgede örnek hale gelen ülkemiz, istikrarın teminatı olarak önemini giderek artırmaktadır. Bu noktada en büyük güvencemiz, milli birliğimiz ve ülkemizin geleceğine olan inancımızdır."
 
En iyi yanıt dayanışma ruhumuz
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da mesajında, "Kurban, birlik ve beraberlik bayramıdır'' değerlendirmesinde bulundu.
 
Yaklaşık 10 yıldan bu yana, toplumsal refahın yayılması, toplumsal barışın güçlenmesi ve bölgeler arası gelir adaletinin sağlanması için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Erdoğan, olumlu gelişmelere rağmen Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada daha da güçlü bir konuma ulaşmasını engellemek, kardeş kavgası çıkarmak, birlik ve beraberliği bozmak isteyenlerin bulunduğuna dikkati çekti.
 
Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
 
''Siz sevgili kardeşlerimin özellikle bilmesini isterim ki milletimizi kendi kirli senaryolarına alet etmek isteyenlere bizim vereceğimiz en iyi cevap, bayramlarda gösterdiğimiz dayanışmadır. Bayramlarda ortaya çıkan kardeşlik ruhunu, dayanışma ve yardımlaşmayı, bütün bir yıla yayarsak inanıyorum ki hiçbir güç, hiçbir musibet ülkemize, milletimize, birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir."
 
Barışa aracı olsun
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bayramların birlik, dirlik, kardeşlik, sevgi, saygı, dayanışma, yardımlaşma, paylaşma, kucaklaşma ve barış anlamına geldiğini belirttiği mesajında, şu değerlendirmede bulundu:
 
''İçtenlikle kutlayacağımız Kurban Bayramı'nın, ayrıştırılmak istenen toplumumuzun birliğinin, bütünlüğünün sağlanmasına, kardeşliğimizin pekiştirilmesine ve savaş çığlıklarının atıldığı günümüzde barışa vesile olmasını diliyor, bütün vatandaşlarımızla İslam aleminin Kurban Bayramı'nı esenlik, huzur ve mutluluk dileklerimle kutluyor, sevgiler, saygılar sunuyorum.'
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem