Libya'daki Türkleri kurtaracaklar

Libya'daki Türklerin getirilmesi için bu ülkeye 2 feribot gönderilecek. Bin 200 kişilik Osman Gazi ve Orhan Gazi feribotları bugün yola çıkacak.İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Libya'da meydana gelen olaylar nedeniyle bu

Libya'daki Türkleri kurtaracaklar

Libya'daki Türklerin getirilmesi için bu ülkeye 2 feribot gönderilecek. Bin 200 kişilik Osman Gazi ve Orhan Gazi feribotları bugün yola çıkacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Libya'da meydana gelen olaylar nedeniyle bu ülkede mahsur kalan Türkler, İDO feribotlarıyla Türkiye'ye getirilecek.

Başbakanlığın talebi üzerine, Dışişleri Bakanlığının koordine ettiği çalışmalar için bin 200 kişilik Osman Gazi ve Orhan Gazi feribotları bugün saat 14.00'te yola çıkacak. Feribotlara, bir firkateyn yolculuk boyunca eşlik edecek.

Feribotlarda Türk Kızılayı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinden oluşan 30 kişilik ekip de hazır bulunacak.

Yolcuğun yaklaşık 22 saat süreceği tahmin ediliyor.

Bu arada, Yenikapı'dan hareket edecek feribotların hazırlıkları sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem