Leyla Umar’a veda

87 yaşında hayatını kaybeden ünlü gazeteci Leyla Umar, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.1955 yılında gazeteciliğe başlayan duayen gazeteci Leyla Umar, önceki gün 87 yaşandı hayata veda etmişti. Bir dönem Fidel Castro, Nelson Mand

Leyla Umar’a veda

87 yaşında hayatını kaybeden ünlü gazeteci Leyla Umar, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

1955 yılında gazeteciliğe başlayan duayen gazeteci Leyla Umar, önceki gün 87 yaşandı hayata veda etmişti. Bir dönem Fidel Castro, Nelson Mandela ve Patrik Bartholomeos gibi önde gelen devlet adamı ve inanç önderi ile yaptığı haber ve röportajlarıyla yurt dışında da tanınan Leyla Umar, bugün sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Teşvikiye Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Umar'ın oğlu Adnan Ekşigil, ikinci eşi gazeteci ve oyun yazarı Refik Erduran, sunucu Halit Kıvanç, oyuncu Aydemir Akbaş, DYP ve DTP eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, AK Parti'nin kurucularından Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın yanı sıra, sanat, siyaset ve iş dünyası ile medya sektöründen çok sayıda seveni katıldı.

Umar'ın oğlu Adnan Ekşigil ve torunları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Törene katılanlar arasında yer alan Umar'ın bakıcısı Ani Uduka, gözyaşlarına hakim olamazken, oğlu Adnan Ekşigil, "Benim söyleyebileceğim bir şey yok. Uzun bir hastalıktan sonra kaybettik. Bu kadar sevildiğini burada anladık" dedi.

Törene katılan merhum gazeteci Leyla Umar'ın ikinci eşi gazeteci ve oyun yazarı Refik Erduran, "Sahiden şu anda hakim olan duygu; çok büyük nedamet, pişmanlık, utanç ve üzüntü kendisine karşı. Ama hepsini bir kenara koyup o güzel yılları, sevginin ağır bastığı dönemi hatırlamaya çalışıyorum" diye görüş paylaştı.

HALİT KIVANÇ ANISINI ANLATTI

Cenazede oldukça üzgün görünen duayen sunuculardan Halit Kıvanç, Leyla Umar ile olan anılarını gazetecilerle paylaştı. Kıvanç, "Gazeteciliğin özelliğini bilmediği için iyi niyetle brifinglerini hemen paylaşırdı. Bir şey olduğunda "kızım hemen anlatma. Önce gazetede çıksın ondan sonra paylaşırsın" derdik" diye konuştu.

Sinema ve tiyatro oyuncusu Aydemir Akbaş ise, Leyla Umar'ın insana huzur ve dostluk aşılayan biri olduğunu kaydederek, "Yalnız bu cenazede bir şeye şaşırıyorum; galiba o dönemlerden bir ben kalmışım. Kimseyi göremiyorum. Biraz buna üzüldüm" diyerek vefasızlığa dikkat çekti.

Teşvikiye Camisi'nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından ünlü gazetecinin naaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cami avlusundaki tabuta, sunucu Halit Kıvanç ve oğlu Adnan Ekşigil ile katılımcılar omuz verdi.

Kudüs'ün son mutasarrıfı Mithat Alam'ın torunu olan Leyla Umar, 6 Temmuz 1927 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Selanik kökenli olan Leyla Umar, gazeteciliğe 1955 yılında başlamıştı.

Leyla Umar’a veda

Leyla Umar’a veda

Leyla Umar’a veda

Leyla Umar’a veda

Leyla Umar’a veda

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem