Leoparın ardından onu da katlettik

 Elazığ'ın Karakoçan ile Tunceli'nin Mazgirt İlçeleri arasında bulunan Bağin Kaplıcıları'nın bulunduğu kırsal kesimde, kaçak avcılar tarafından avlanan dağ keçisine ait derisi yüzülerek eti alınan ve kaftası, ile boynuzları bulundu.NESLİ TÜKENMEK ÜZEREKaf

Leoparın ardından onu da katlettik

 Elazığ'ın Karakoçan ile Tunceli'nin Mazgirt İlçeleri arasında bulunan Bağin Kaplıcıları'nın bulunduğu kırsal kesimde, kaçak avcılar tarafından avlanan dağ keçisine ait derisi yüzülerek eti alınan ve kaftası, ile boynuzları bulundu.

NESLİ TÜKENMEK ÜZERE

Kafatası, deri ve boynuzları bulan Bağun Kaplıcaları Müdürü Hüseyin Narin, son günlerde kaçak avcıların bölgeye dadandığını belirterek, şöyle dedi: "Terör ve şiddet olaylarının sona ermesi ile birlikte kaçak avcıların sayısı da her geçen gün artıyor. Son olarak geçen Pazar günü silah sesi duyduk. Salı günü de kartalların bir noktada dolandığını farkettim. Arkadaşlarımla birlikte onları takip etmeye başladık ve dağ yamacında önce boynuzu ve kaftasını, 100 metre ileride de derisini bulduk. Kaçak avcılar derisini yüzdükleri dağ keçisinin etini almışlardı. Boynuz, kafatası ve derisine göre dağ keçisinin çok büyük olduğunu söyleyebilirim. Hem avlanmanın yasak olduğu bir bölge hem de kaçak avcılar, bu bölgeye dadanmış. İşin ilginç tarafı 2 karakol var burada. Biri Tunceli sınırlarında, diğeri Elazığ sınırlarında 2 karakolun hakim olduğu bir vadi. Gidip durumu anlattım karakola. Görevliler, yapılacak bir şey olmadığını ancak bundan sonra dikkat edeceklerini söyledi. Nesli tükenmek üzere olan dağ keçisine ait boynuzları görünce çok üzüldüm. Nesli tükenmek üzere olan dağ keçileri koruma altına alınmış ama yine de insanlar bir anlık heyecan için onları öldürmeye devam ediyor. Elazığ ve Tunceli'deki birimleri bu kaçak avcılara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler