Lenin'e protestocu şoku

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in merkezindeki Lenin heykeli, ellerinde milliyetçi Özgürlük Partisi bayrakları tutan yüzleri maskeli bir grup tarafından yıkıldı. Grup, kırmızı granitten yapılmış Lenin heykelinin üzerine dayadıkları merdivenle çıkarak ellerinde

Lenin'e protestocu şoku
Ukrayna’nın başkenti Kiev’in merkezindeki Lenin heykeli, ellerinde milliyetçi Özgürlük Partisi bayrakları tutan yüzleri maskeli bir grup tarafından yıkıldı.
 
Grup, kırmızı granitten yapılmış Lenin heykelinin üzerine dayadıkları merdivenle çıkarak ellerindeki halatları heykele bağladı. Heykel düştüğü anda kafa kısmı koptu. Ellerindeki balyozlarla heykele saldıran eylemcileri kolluk kuvvetlerinin engelleyemedi. Grup daha sonra havai fişekler ve ses bombası attı. Devrim sloganları atan grup daha sonra Ukrayna milli marşını okudu.
 
Daha önce de birçok kez saldırıya maruz kalarak kırılan bronz Lenin heykelinin yerine, Ukrayna Komünist Partisi (UKP) bugün yıkılan kırmızı granitten yapılmış Lenin heykelini dikmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler