Leman Sam'ı şikayet ettiler

Sanatçı Leman Sam’ın Kurban Bayramı’nın ilk gününde sosyal medya hesabından yapmış olduğu yorum, bir vatandaş tarafından ALO 181 çevre ihbar hattına şikayet edildi. Kurban Bayramı öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurban kesimlerinde oluşacak kirlilikl

Leman Sam'ı şikayet ettiler
Sanatçı Leman Sam’ın Kurban Bayramı’nın ilk gününde sosyal medya hesabından yapmış olduğu yorum, bir vatandaş tarafından ALO 181 çevre ihbar hattına şikayet edildi.
 
Kurban Bayramı öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurban kesimlerinde oluşacak kirlilikler ve uygunsuz görüntülerin bir daha yaşanmaması için ALO 181 çevre ihbar hattının aranması gerektiğini açıklamıştı. Bu açıklamaya kulak veren vatandaşlar çağrı merkezine Türkiye’nin dört bir yanından ihbar yağdırdı. 4 günlük bayram süresince merkeze 2320 arama gerçekleşti ve kayıt altına alınan şikayet ve ihbarlar anında elektronik sistem üzerinden yetkili birimlere iletildi.
 
BİR VATANDAŞIN ALO 181 HATTINA LEMAN SAM TEPKİSİ
 
Hatta gelen ihbarlardan bir tanesi ise bir hayli ilgi çekici idi. Kurban Bayramı’nın ilk gününde Leman Sam, sosyal medya hesabından "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" açıklaması yaparak tepkileri üzerine çekmişti. Leman Sam’ın bu konu ile ilgili yapmış olduğu açıklama hakkında bir vatandaş ALO 181 hattını arayarak bakanlık tarafından ceza kesilmesini istedi.
 
ÇAĞRI MERKEZİNE EN ÇOK ARAMALAR BÜYÜKŞEHİRLERDEN GELDİ
 
Kurban bayramında merkeze yapılan aramaların büyük çoğunluğu büyükşehir illerinden geldi. En fazla çağrı bırakılan iller İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Ankara, Bursa, Gaziantep ve Konya oldu. Daha çok yanlış kesim yapılan yerlerle ilgili şikayet geldi. (Oto yıkama yeri, Apartmanların Teras katları, Evin önü, Balkon, Yol kenarı, Park ve bahçe alanları, vb.) Bunun yanın da kesim atıklarının ne yapılacağı ile ilgili arayan ve atıkların başıboş bırakılması ile ilgili de şikayetler geldi.
 
ALO 181 ÇAĞRI MERKEZİNE ULAŞAN İLGİNÇ ARAMA KAYITLARI
 
- İstanbul’dan arayan bir vatandaşımız kurban atıklarının diğer atıklar gibi geri dönüşümde değerlendirilebileceğini sordu.
 
- Bir vatandaşımız Çevre ve Şehircilik bakanlığının kurban derilerini alıp almadığını sordu.
 
- İstanbul’dan arayan bir vatandaş kendi akrabasını yanlış yerde kesim yaptığından dolayı ihbar edip para cezası uygulanmasını istedi.
 
- Çok yüksek kilolu boğalarını uzun uğraşlar sonucu yere yatırıp kestiklerini yönünü kıbleye çeviremediklerini, panikten tekbir getiremediklerini söyleyen bir vatandaş bu yüzden niyetlerinin kabul olup olmayacağını sordu.
 
- Kars’tan arayan bir vatandaş kurbanlık pazarını sineklerin istila ettiğini hayvanlarının huysuzlandığını ve bu yüzden satış yapamadıklarını söyleyerek temizlik için belediyeye ALO 181 kanalıyla çağrıda bulundu.
 
- Kurbanlık ineğini acı çektirerek kesimini yapan kasabın acemi olduğunu söyleyen vatandaş, Kasaplar Odasının telefonunu isteyerek kasabı şikayet edeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem