Ladin'in son arzusu ne idi?

ABD’nin öldürüp denize gömdüğü Ladin’in 2001’de ailesine yazdığı vasiyet ortaya çıktı: İhanet sonucu ölürsem eşlerim bir daha evlenmesin. Cihat yüzünden ailemi ihmal ettim. Ama çocuklarım cihada katılmasın.El Kaide Lideri Usame bin Ladin’in vasiyet mektub

Ladin'in son arzusu ne idi?

ABD’nin öldürüp denize gömdüğü Ladin’in 2001’de ailesine yazdığı vasiyet ortaya çıktı: İhanet sonucu ölürsem eşlerim bir daha evlenmesin. Cihat yüzünden ailemi ihmal ettim. Ama çocuklarım cihada katılmasın.

El Kaide Lideri Usame bin Ladin’in vasiyet mektubu yayımlandı. Ladin’in vasiyet mektubu, Kuveyt merkezli bir Arapça gazete tarafından yayınlandı. Ladin dün yayımlanan son vasiyetinde dört karısı ve çocuklarından ayrı ayrı taleplerde bulunuyor. El Enba Gazetesi’nde yer alan mektuba göre; Ladin çocukları ve eşlerine yeterince zaman ayıramadığı için üzgün olduğunu söylüyor. Cihat için ailesini ihmal etmek zorunda kaldığını kabul eden Ladin, mektubunda çocuklarının kendisi gibi cihada katılmasını istemiyor. El Kaide lideri mektubu 14 Aralık 2001 tarihinde, 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra ABD askerleri onu tüm dünyada ararken yazmış.

BİLGİSAYARDA YAZILMIŞ

“Ebu Abdullah Usame Muhammed bin Ladin” imzalı mektup, bilgisayarda yazıldıktan sonra imzalanmış. Belge dört sayfadan oluşuyor. Ladin mektupta çevresindekilerden birinin ihaneti sonucu öleceği tahmininde bulunarak ölmesi halinde eşlerinin yeniden evlenmemesini istiyor. El Enba Gazetesi’nin haberinde vasiyet mektubunun nasıl ele geçirildiği belirtilmiyor. Kuveyt’te yayınlanan bir gazete El Kaide Lideri Usame bin Ladin’in son vasiyetini yayınladı. Ladin son vasiyetinde “Eşlerim yeniden evlenmesin” diyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem