Kuzu: Twitter olsa da olur olmasa da

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, “Ben onuru tercih ederim. İfade özgürlüğümü her türlü kullanabilirim. Onur insanda ya vardır ya yoktur. O manada Twitter olsa da olur olmasa da olur” dedi.TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, gazetecilerin sor

Kuzu: Twitter olsa da olur olmasa da

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, “Ben onuru tercih ederim. İfade özgürlüğümü her türlü kullanabilirim. Onur insanda ya vardır ya yoktur. O manada Twitter olsa da olur olmasa da olur” dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Anayasa Mahkemesi’nin 1962 yılında kurulduğunu hatırlatan Kuzu, Anayasa Mahkemesi’nin uygulama merkezi olduğunu kaydetti. Kuzu, Twitter başvurusu ile ilgili kamuoyunda twit‘lerin kapanması olarak uygulandığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Esasen mesele Twitter’ı kapatmak değil, Twitter’daki ağır laflar üzerine Haziran’da başvurmuştum. Savcı, Şubat ayında karar verdi. Savcı, dosyayı depoya atmış. O depoda bekliyor. Ben de başvurumu yaptım. Benimle ilgili bölüm çıkarılarak kaldırılır veya kapatılarak kaldırılır. Mesele Twitter’ı kaldırmak değil benim hakkımı arama yollarım. Bir yerde ifade özgürlüğü, bir yerde insanların onur ve şeref dediği kişilik hakları var. Ben onuru tercih ederim. İfade özgürlüğümü her türlü kullanabilirim. Onur insanda ya vardır ya yoktur. O manada Twitter olsa da olur olmasa da olur.”

Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını yerden yere vurduğunu ifade eden Kuzu, “Konunun başkanla alakası yok” diye konuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili aldığı kararla ilgili olarak da Kuzu, “İnsan Hakları Mahkemesi’nin böyle bir karar alma yetkisi yok. Tamamen siyasi bir karar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler