Kuzey Irak’a hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 6 adet F-16 ve 2 adet F-4 2020 savaş uçağı ile Kuzey Irak'ta Metina Bölgesine düzenlenen hava harekatı ile bölücü terör örgütünün 7 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depoları imha edildi.Güvenlik birimlerinden edi

Kuzey Irak’a hava harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 6 adet F-16 ve 2 adet F-4 2020 savaş uçağı ile Kuzey Irak'ta Metina Bölgesine düzenlenen hava harekatı ile bölücü terör örgütünün 7 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depoları imha edildi.

Güvenlik birimlerinden edinilen bilgiye göre, alınan istihbarat ve bölgede yapılan hava keşfi neticesinde teröristlerin önemli kamp bölgelerinden Metina'da yeni hedefler tespit edildi. Irak kuzeyi Metine bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere ait 7 ayrı noktadaki sığınak, barınak ve malzeme depolarına yönelik 26 Eylül 2015 tarihinde saat 23.40'ta başlayan hava harekatı 27 Eylül 2015 saat 02.20'ye kadar sürdü. Harekata 6 F-16 ve 2 adet F-4 2020 savaş uçağı katıldı. Belirlenen hedefler tam isabetle vurularak imha edildi. Hedefler niteliklerinden dolayı Akıllı Mühimmatlarla vuruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler