Kuyruklu yıldızdan şaşırtan görüntü

Rosetta uzay aracı, Güneş'e yaklaşmasıyla beraber yüzeyindeki hareketlilik de ...

Kuyruklu yıldızdan şaşırtan görüntü

Rosetta uzay aracı, Güneş'e yaklaşmasıyla beraber yüzeyindeki hareketlilik de artan 67P kuyrukluyıldızından uzaya saçılan toz ve ısıyı gözlemlemeyi başardı.

El Cezire Türk'te yer alan habere göe Avrupa Uzay Ajansı (ESA), 67P'nin Güneş'e yaklaştıkça etrafında bir 'atmosfer' gelişiyor olabileceğini belirtti.

ESA, 26 Kasım'da elde edilen fotoğraf hakkında yaptığı açıklamada, 'fotoğrafın alt kısmının üstteki yayılımın görüldüğü yere kıyasla silüet gibi kaldığı, çekirdekten yayılan gaz ve tozların gök cisminin parlak köşelerinde atmosfer oluşumuna benzerlik gösterdiği' ifade edildi. Öte yandan, NAVCAM cihazının optiklerinden kaynaklanıyor ve beyaz parçacıkların toz ve diğer küçük kozmik materyali temsil ediyor olabileceği belirtildi.

Gökbilimciler, birkaç ay içinde Güneş'ten daha fazla ısıya maruz kalacak 67P'de yaşanacak değişimleri çok daha net bir şekilde gözlemleyebilecek. Mart 2015'te Güneş'e en yakın noktasına erişmesi beklenen 67P, Rosetta tarafından sürekli takip edilecek.

67P yüzeyine 12 Kasım'da inen ancak gölge bir yere sürüklendiği için uyku moduna geçen Philae'nin ise uyanıp uyanmayacağı belli değil. Philae, 67P'nin Güneş'e giderek yaklaştığı günlerde eriyip yok olabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler