Kutsal topraklara yolculuk başladı

İlk hac kafilesinin hareketi öncesinde, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, hac yolculuğunun sıradan bir yolculuk olmadığını vurgulayarak, bu yolculuğun

Kutsal topraklara yolculuk başladı

İlk hac kafilesinin hareketi öncesinde, Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, hac yolculuğunun sıradan bir yolculuk olmadığını vurgulayarak, bu yolculuğun, Allah'ın misafiri olarak ve Allah'ın Resulü'ne yapılan bir yolculuk olduğunu söyledi.

Keleş, "Dolayısıyla bu yolculuğa çıkan insanlar, sıradan yolculuklarda olduğu gibi, turistik bir seyahatte olduğu gibi sıradan yolcular değil. Bu yolculuğa çıkan insanlar, Allah Resulü'nün ifadeleri ile gidip gelinceye kadar meleklerin kanatları üzerinde gidip gelmektedirler" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, hac ibadetinin eksiksiz bir şekilde yerine getirilebilmesi için gereken bütün hazırlıkları yaptığını dile getiren Keleş, genişletme çalışmaları nedeniyle bütün İslam dünyasından yüzde 20 oranında bir azaltma yapıldığını anlattı.

Bunun sonucunda Türkiye'den giden hacı adaylarının sayısında da yüzde 20 oranında azaltmaya gittiklerini hatırlatan Keleş, "O kardeşlerimizi inşallah önümüzdeki seneye kurasız olarak hacca götüreceğiz. Dolayısıyla o kardeşlerimiz de üzülmesinler" dedi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel ise Türkiye'den hac için 59 bin 200 kişinin Suudi Arabistan'a gideceğini anımsatarak, ancak bunun öncesinde bu ülkeye gönderilen 700 kişilik bir ekibin hac farizasını yerine getireceklerin her türlü ihtiyacının karşılanması için hazır beklediğini belirtti.

Törenin sonunda Ankara Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Çetin tarafından dua okundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem