Kuşlar yanlış mekan seçince...

Atatürk Havalimanı’nda kuşlar uçuş trafiğini olumsuz etkiledi. Bugün pist üzerinde uçan kuşlar inişte olan Türk Hava Yolları’nın üç uçağının da pas geçmesine neden oldu.Türk Hava Yolları’nın TK 1668 sefer sayılı Hamburg-İstanbul seferini yapan uçağı 23-05

Kuşlar yanlış mekan seçince...

Atatürk Havalimanı’nda kuşlar uçuş trafiğini olumsuz etkiledi. Bugün pist üzerinde uçan kuşlar inişte olan Türk Hava Yolları’nın üç uçağının da pas geçmesine neden oldu.

Türk Hava Yolları’nın TK 1668 sefer sayılı Hamburg-İstanbul seferini yapan uçağı 23-05 numaralı piste inişi sırasında kuş sürüsünün içine girdi. Kuş sürüsünün içine giren uçak pisti pas geçmek zorunda kaldı. Çarpma nedeniyle ölen kuşlar piste düşerken iniş için alçalan TK 1638 sefer sayılı Münih ve 1598 sefer sayılı Frankfurt uçakları da pisti pas geçti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekipleri ölen kuşları pisten toplayarak pisti temizlerken, pas geçen uçaklar daha sonra Atatürk Havalimanı’na inişlerini gerçekleştirdi. Temizleme esnasında pist 15 dakika süreyle kapalı kaldı. Bu arada yapılan kontrollerde Hamburg-İstanbul seferini yapan uçağın motoruna kuş girdiği tespit edildi. Uçak bakıma alındı.

Öte yandan pist temizlenmek için kapatıldığı sırada kule ile pilotlar arasında ilginç konuşmalar yaşandı. Bir pilot uçağın yakıt kritiğine girdiğini kuleye söyledi. Pilot ve kule yaşanan konuşmalar şöyle:

"Kule :Efendim pist kapalı kule haber vermedi mi size?

Pilot : Devam ediyoruz şu anda pas geçiyoruz.

Kule : Mutabık efendim pas geçişi uygulayın.

Pilot :Pisti pas geçiyoruz.

Pilot: Anlaşıldı efendim 3 bin fitte devam ediyoruz.

Pilot : Yer kontrol 4 mayk hotel konuşuyor. Pisti pas geçtik yakıt kritiğine giriyoruz. Öncelik sağlayabilecek misiniz?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler