Kuşadası'nda gemi battı!

Kuşadası körfezi açıklarında, Çeşme'nin 20 mil güneyinde ve Kuşadası'nın 30 mil açıklarında bir Türk kargo gemisi battı. İsrail'e amonyum nitrat (tarımsal gübre) götüren geminin 9 mürettebatı sahil güvenlik ekibince kurtarıldı.Çeşme'nin 35 kilometre güney

Kuşadası'nda gemi battı!

Kuşadası körfezi açıklarında, Çeşme'nin 20 mil güneyinde ve Kuşadası'nın 30 mil açıklarında bir Türk kargo gemisi battı. İsrail'e amonyum nitrat (tarımsal gübre) götüren geminin 9 mürettebatı sahil güvenlik ekibince kurtarıldı.

Çeşme'nin 35 kilometre güneyinde Fourni ve Çeşme boğazı arasında seyir halindeyken bilinmeyen bir nedenle önce yan yatan daha sonra batmaya başlayan Doğu Haslaman isimli 1993 yılı yapımı 1917 ton ağırlığında 71 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi battı.

Karadeniz ülkelerinden aldığı gübreyi İsrail'e götüren Doğu Haslaman isimli geminin, İstanbul'da ikmal yaptıktan sonra yola çıktığı belirtildi. Geminin batmaya başlaması üzerine imdat çağrısını alan Kuşadası ve Çeşme'den ikişer sahil güvenlik botu bölgeye gitti. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı helikopterler de batan gemiye ulaşarak kurtarma çalışmalarına başladı. Yan yatan geminin kurtarılamayacağı anlaşılırken, denize atlayarak kurtulmaya çalışan 9 mürettebat sahil güvenlik botları tarafından kurtarıldı.

Mürettebatlardan birinin yaralı diğerinin kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Yaralı ambulansla Kuşadası'na diğeri sahil güvenlik helikopteriyle İzmir'e gönderildi. Bu arada geminin batış nedeninin hala bilinmediği belirtildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler