Kurtulmuş açık açık uyardı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bir daha kaos lobileri, Türkiye ile ilgili bir operasyona karar verdikleri zaman 50 bin kere gözden geçirsin" dedi.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Millet, cumhurbaşkanlığı seçimi için S

Kurtulmuş açık açık uyardı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bir daha kaos lobileri, Türkiye ile ilgili bir operasyona karar verdikleri zaman 50 bin kere gözden geçirsin" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Millet, cumhurbaşkanlığı seçimi için Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sayın Genel Başkanımıza vize vermiştir. Bir daha içerideki ve dışarıdaki kaos lobileri, Türkiye ile ilgili bir operasyona karar verdikleri zaman 50 bin kere gözden geçirsin" dedi.

Partisinin Malatya İl Başkanlığında düzenlenen istişare toplantısına katılan Kurtulmuş, Malatya'da seçim sonuçlarının partileri açısından sevindirici olduğunu söyledi. Seçim sürecinde, Türkiye'nin kriz ortamının içerisine sokulmaya çalışıldığını belirten Kurtulmuş, "İçeriden ve dışarıdan çok geniş bir ittifakın ortaya koyduğu felaket senaryoları, kriz senaryoları, kaos senaryoları, Allah'a çok şükür 30 Mart akşamı sandıklara gömüldü. Sandıklarda millet, bu kirli ittifakları hem deşifre etti hem onların Türkiye'nin önüne koymuş olduğu engelleri, Allah'a çok şükür kaldırıp bir kenara attı. Bir kere daha milletimizin bu feraseti ve basireti karşısında saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu.

Bu süreçte, Türkiye'nin ekonomik açıdan kriz yaşaması için birtakım çalışmalar olduğunu dile getiren Kurtulmuş, "17 Aralık'tan sonra ortaya çıkan süreçte öyle bir iktisadi belirsizlik oluşturmaya çalıştılar ki bundan maalesef Türkiye ekonomisi de etkilendi" ifadesini kullandı.

İstanbul merkezli operasyondan sonra döviz kurlarının arttığını belirten Kurtulmuş, "17 Aralık operasyonunun başladığı sabahtan seçimden önceki son işlem günü olan 28 Mart arasındaki süre içerisinde Türkiye ekonomisi yaklaşık 99,2 milyar liralık bir kayıpla karşı karşıya kaldı" dedi.

Kurtulmuş, 31 Mart sabahından 14 Nisan akşamına kadar olan 3 haftalık sürede seçimlerin sağlamış olduğu istikrar ve güven ortamı sayesinde faiz oranlarının 17 Aralık operasyonu öncesine geri döndüğünü belirterek, "Döviz kurları, 17 Aralık öncesindeki rakamlara geri döndü. Bu 99 milyar liralık kayıptan 55,2 milyar lirasını geri aldık. Dolayısıyla seçim sonrasındaki 3 haftalık süre içerisinde Türkiye'nin ekonomik olarak zarardan karı 55 milyar lira seviyesindedir. Bu da Türkiye ekonomisinin risk taşımadığını ortaya koymuştur. Türkiye ekonomisi üzerinde operasyon yapmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmıştır" şeklinde konuştu.

"Anayasa Mahkemesi, Twitter konusunda verdiği kararla başına iş aldı"

Bir basın mensubunun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunduğunu hatırlatarak, bu başvuruyu değerlendirmesini istemesi üzerine Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız çok doğru yaptı. Aslında Anayasa Mahkemesi, Twitter konusunda verdiği kararla başına iş aldı. Anayasa Mahkemesindeki bireysel başvuru hakkı, AK Parti'nin sağlamış olduğu önemli bir demokratik adımdı. Ola ki mahkemeler bitirildiği zaman, birtakım telafisi imkansız olan haksızlıklar ortaya çıkmış olabilir. Bir hak daha verelim, Anayasa Mahkemesi çok nadir vakalarda, meselenin hukuki yanlışlığı varsa bunu düzeltebilecek bir imkan olarak kullanılsın, son merci olarak kullanılsın ki bizim insanımız da ikide bir Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gidip orada Avrupa'nın kapılarında dolaşmasın ama maalesef Anayasa Mahkemesi, son kararlarıyla, özellikle Twitter kararıyla ve HSYK kararıyla kendisine, başına iş açmıştır. Hukuken bitmemiş süreçlerde bile Anayasa Mahkemesine müracaat edilebileceği ortaya çıkmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler