Kürtcell'e Türkcell engeli

"Kürtcell" ismini marka olarak tescil ettirmek için Patent Enstitüsü'ne başvuran girişimci, Turkcell'in itirazına takıldı.Demokratik açılımla birlikte gelen Kürtcell marka başvurusu Türkcell'e takıldı. İstanbul'da avukatlık yapan Murat Eken, 2010 yılında

Kürtcell'e Türkcell engeli

"Kürtcell" ismini marka olarak tescil ettirmek için Patent Enstitüsü'ne başvuran girişimci, Turkcell'in itirazına takıldı.

Demokratik açılımla birlikte gelen Kürtcell marka başvurusu Türkcell'e takıldı. İstanbul'da avukatlık yapan Murat Eken, 2010 yılında Kürtcell ismini tescil ettirmek istedi. Demokratik açılım sürecinin başladığı sıralarda ileride böyle bir markanın prim yapacağını düşünerek yola çıkan Eken, Kürtcell markası için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdu. Ancak Turkcell, “Kürtcell isminin kendi markasına ve de kendi kampanyalarına şekil yönünden benzediğini” iddia ederek, başvuruya itiraz etti.

 

ENSTİTÜ YENİDEN İNCELİYOR

Turkcell'in başvurusunu değerlendiren Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi Başkanlığı, söz konusu markanın Turkcell'e şekil yönünden benzemediği kararını vererek itirazı reddetti. Turkcell bu karara da itiraz etti. Dosya, Patent Enstitüsü'nün Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu'na geldi. Kurul, Kürtcell'in marka olup olmaması yönündeki kararını yapacağı değerlendirmenin ardından verecek. Yaklaşık altı ay içinde çıkması beklenen kararda Kürtcell onay alırsa, Turkcell yargı yoluna gidebilecek.

 

AMAÇ BÖLÜCÜLÜK DEĞİL

Taraf 'a konuşan marka başvurusu sahibi avukat Murat Eken, “Turkcell kendisine rakip olacağını düşündüğü için engellemeye çalışıyor. Amacım bölücülük, yıkıcılık değil. Dostça konuşalım” dedi. Turkcell'in gerekçe olarak gösterdiği şekil yönünden benzerliğin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Eken, “Turkcell'in siyasi olarak karşı olduğunu düşünmüyorum. Kendisine ileride rakip olacağını düşündüğü için engellemeye çalışıyor. İleride Lazcell, Çerkezcell de çıkabilir” diye konuştu.

 

AZERCELL DE VAR

Cell, İngilizce'de cep telefonu anlamına gelen cellular phone'un kısaltmasından geliyor. Türkiye'de Bimcell operatörü ve Avea alt yapısıyla Fenercell hatları bulunuyor. Dünyada da sonu cell'le biten Azercell gibi marka örnekleri var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler