"Kürt sorununun kaynağı CHP"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Kürt sorununu Türkiye’de yaratan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP’den önce Kürt sorunu yoktu. Kürt sorunu CHP ile birlikte başladı” dedi.Yerel seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da bulunan Gıda, Tarım ve

"Kürt sorununun kaynağı CHP"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Kürt sorununu Türkiye’de yaratan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP’den önce Kürt sorunu yoktu. Kürt sorunu CHP ile birlikte başladı” dedi.

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Eğil İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge katıldı. AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları, İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, Eğil Belediye Başkan adayı Mehmet Karakaş’nda hazır bulunduğu mitingde konuşan Bakan Eker, 30 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyelerin köylere de hizmet yapacağını belirtti. Eker, “Başından beri Türkiye’yi gerçek manada demokratikleştirme ve sivilleştirme gayesini ortaya koyan, bunu projelerle hayata geçiren AK Parti, yakın bir geçmişte Büyükşehir Belediye sınırlarını il sınırına taşıyıp, artık en uzak ilçenin köyü bile Büyükşehir Belediyesinden hizmet alacak hale getirildi” diye konuştu.

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Bakan Eker, CHP, MHP’nin bu sürece karşı olduklarını hatırlatarak, sürecin engellenmesi için bir takım odaklar tarafından planlar yapıldığını kaydetti. Bakan Eker, “Biz bu seçimlerde sadece belediye başkanlarını, meclis üyelerini seçmekle kalmayacağız. Çünkü Türkiye’nin geleceği, 76 milyonun, Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Zaza, kim varsa hepsinin geleceğiyle ilgili önemli bir aşamadayız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı çözüm sürecinin kesintiye uğraması için plan yapanlar, engellemek isteyenler var. Bunların alayı elbirliğiyle bunu yapıyor. Birçok örgüt, Türkiye’yi tekrar kan gölüne çevirmeye çalışıyorlar. Başbakanımıza sahip çıkacağız. Çünkü Tayyip Erdoğan, Türkiye’de Kürtlerle Türkler arasındaki barışın mimarıdır. Herkes biliyor ki Kürt meselesi çözülecekse bunu sadece Tayyip Erdoğan çözebilir. Bunu bildikleri için de onu hedef tahtasına koydular. İthamlar, iftiralarla, sahte montajlarla, Sayın Başbakanımızı lekelemeye çalışıyorlar. Altındaki mesele Kürt meselesinin çözümünü engellemektir. Kürt sorununu Türkiye’de yaratan Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP’den önce Kürt sorunu yoktu. Kürt sorunu CHP ile birlikte başladı. İnkar, ret politikalarını onlar başlattı. Bugünde çözüm sürecine karşı olan da CHP’dir. MHP’de bu sürece karşıdır. Bunların hepsi bir takım paralel yapılarla birlikte çözüm sürecine karşı el ele vermiş durumlar. Bu süreci nasıl engelleriz diye bunun planlarını yapıyorlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler