Kürt asıllı Bakan BDP'ye seslendi

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 2. Er Eğitim ve Tugay Komutanlığı'nda 337. kısa dönem askerlik yapan oğlu Kaan Çağlayan'ın yemin törenine katılan Bakan Zafer Çağlayan, BDP'nin özerklik ile ilgili çabalarına net yanıtlar verdi.Devrek'ten sonra Ankara'da Kaza

Kürt asıllı Bakan BDP'ye seslendi

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde 2. Er Eğitim ve Tugay Komutanlığı'nda 337. kısa dönem askerlik yapan oğlu Kaan Çağlayan'ın yemin törenine katılan Bakan Zafer Çağlayan, BDP'nin özerklik ile ilgili çabalarına net yanıtlar verdi.

Devrek'ten sonra Ankara'da Kazakistan Başbakan Yardımcısı ile görüşeceğini söyleyen Bakan Zafer Çağlayan, Devrek Öğretmenevi'nde öğlen yemeği yedi. Yemek sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çağlayan, BDP'nin özerklik çabalarını değerlendirdi.

"BÜTÜNLÜĞE ZARAR VERİR"

AK Parti'nin BDP'nin kararına yanıtının açık ve net olduğunu aktaran Çağlayan, Türkiye anayasasında ülkenin birliğinin, bayrağının ve yönetim biçiminin belli olduğuna dikkat çekti ve yeni anayasanın hazırlandığı dönemde bu durumun sürece zarar vereceğini söyledi. Kendisinin Kürt asıllı olduğunu belirten Bakan Zafer Çağlayan, üniversite yıllarının ülkücülükle geçtiğini söyledi. Çağlayan, şöyle anlattı: "O karara bizim zaten yanıtımız bellidir.

Anayasamızda her şey yazmaktadır. Bayrağımız, ülkenin bölünmez bütünlüğü net bir şekilde çizilmiştir. Gerek parti yetkilileri gerekse diğer arkadaşlarımız gereken bütün cevapları vermiştir. AK Parti bugüne kadar hiçbir ayrım yapmamıştır. Türk, Kürt, Laz bütün herkesi bütünlüğü ile seviyoruz. Bunlar aslında tartışılmayacak şeylerdir. Ben bunları tartışmaya gerek duymuyorum.

Kürt asıllıyım ama ülkemin birlik ve beraberliğinden yana oldum. Üniversite yıllarım ülkücülük ile geçti. Ülkemle bugüne kadar hiçbir şekilde karşı karşıya gelmedim. Benim bakan olmam hiçbir şekilde ayrımcılık olmadı. Bugün hükümetin açmış olduğu açılımla, ülkede demokrasinin geliştirilmesi ve yeni anayasanın yapılacağı bu dönem bu tür konuşmalar hiç kimseye yarar getirmeyecektir. Bizim farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Anayasadaki maddelerimiz değiştirilemez. Buna aykırı şeyler ülkenin birliğine ve bütünlüğüne zarar verecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler