Kurbanınız erkek olsun! İşte nedeni...

Kurban Bayramı'nda yaklaşık 3.5 milyon hayvanın kurban edileceği Türkiye'de, hayvan varlığının yeniden artırılması adına dişi hayvan yerine erkek hayvanların tercih edilmesi gerekiyor.Geçmiş yıllarda hayvan ithalatının yaşandığı Türkiye'de, Kurban Bayramı

Kurbanınız erkek olsun! İşte nedeni...

Kurban Bayramı'nda yaklaşık 3.5 milyon hayvanın kurban edileceği Türkiye'de, hayvan varlığının yeniden artırılması adına dişi hayvan yerine erkek hayvanların tercih edilmesi gerekiyor.

Geçmiş yıllarda hayvan ithalatının yaşandığı Türkiye'de, Kurban Bayramı sonrasında da aynı sorunun yaşanmaması adına dişi hayvanların kurban edilmemesi büyük önem taşıyor. Dişi hayvanların yerine erkek hayvanların kurban edilmesiyle, hayvan sayısının çoğalması sağlanacak ve bu şekilde hayvan varlığında azalma yaşanmayacak.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların ve üreticilerin dişi hayvanın kurban edilmesinin önüne geçmesini istedi.

Üreticilerin ve tüketicilerin dişi hayvan konusunda dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Tunç, "3 yıllık bir aradan sonra hayvan sayısında yeterli seviyeye ulaşabildik. Önümüzde bayram var ve çok sayıda hayvanımız kurban edilecek. İlerideki yıllarda hayvan sayısında sorun yaşamamak için dişi hayvanların kurban edilmemesi gerekiyor. Aksi taktirde hayvan varlığımız azalır ve Türkiye'de hayvan ithalatı yeniden gündeme gelir" dedi.

Tunç, Türkiye'de hayvancılığın her geçen gün geliştiğini ve bu gelişimin sürdürülebilir kılmaya çalıştıklarını söyledi.

"Dişiliğini kaybetmemiş ve dana doğurabilecek durumdaki hayvanlar kesinlikle kurban edilmemeli" diyen Tunç, "Geçmiş yıllarda yaşanan sorunları tekrar yaşamak istemiyoruz. Herkes bilsin ki ana olmadan dana olmaz. Bunun için de elimizdeki dişi hayvanları muhafaza etmeli ve hayvan sayısını artırmak için kullanmalıyız" ifadesini kullandı.

Tunç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu konuda herkesin dikkatli olması gerekiyor. Dişi hayvan kesinlikle kurban edilmemeli. Önümüzdeki dönemlerde Türkiye, hayvan ihraç etmeyi planlıyor ve bunun için de hayvan sayısını artırmamız lazım. Bunu yapmak için de elimizdeki dişi hayvanları korumalı ve kurban etmemeliyiz.

Kurban Bayramı öncesinde Türkiye, 1.5 milyon büyükbaş, yaklaşık 4 milyon da küçükbaş hayvana sahip. Türkiye için bu önemli bir rakam. Bu hayvanların büyük bölümü kurban edilecek. Kurban Bayramı için bir sorun yok, üreticimiz de tüketicimiz de rahat olsun. Tek yapmamız gereken dişi hayvanları tercih etmemek. Dişi hayvanla beraber Türkiye'nin hayvancılıktaki geleceğini kurban etmeyelim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem