Kurban etleri tam 103 ülkeye ulaştırılacak

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, vakfın 204 gönüllüsü ve 98 görevlisi ile 103 ülkede kurban kesim ve dağıtım organizasyonu gerçekleştireceğini söyledi.Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin,

Kurban etleri tam 103 ülkeye ulaştırılacak

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, vakfın 204 gönüllüsü ve 98 görevlisi ile 103 ülkede kurban kesim ve dağıtım organizasyonu gerçekleştireceğini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, 2015 yılı Vekaletle Kurban Programı kapsamında dünyanın 103 ülkesinde kurban kesim ve dağıtımı gerçekleştireceklerini söyledi. Bir ibadet olan kurbanın sadece et dağıtımı değil, aynı zamanda gönüllerin kaynaştığı, dünya Müslümanlarının bir araya geldiği, kardeşliklerini pekiştirdikleri rahmani ve nebevi bir amel olduğunu vurgulayan Bilgin, "Kurban Allah'a yakın olmak, hakka hakikate, doğruya, güzele, adalete, fazilete daima yakın olmak, yakın durmak ve Allah'a yakınlığı yaşamak demektir. Rabbimizin bize emrettiği bütün ibadetlerin en büyük gayesi bizi kendisine yakın tutmaktır. Ona yakın yaşamaktır. Kurban Bayramı aynı zamanda Rabbimize yakın olma arayışının bir ifadesi, bir simgesi olarak vardır" dedi.

Kurban Bayramı'nın kesilen kurbanlar vesilesi ile yoksul, mahrum, mazlum, mağdur insanlara ulaşmak olduğunu vurgulayan Bilgin, "Kurban hissesi dağıtımı, sadece bir parça et paylaşmak değildir. Çünkü onlarla kurduğunuz yakınlık Rabbimizle yakınlık anlamına gelmektedir. Bizler bu kutlu ibadeti yerine getirirken aynı zamanda Allah'a karşı bir ibadeti de eda etmiş olacağız" diye konuştu.

Yeryüzünde iyiliğin egemen olması için insanlığa yardımlarımızın ulaştırılması konusunda gönüllü kişilerin 2015 yılı vekaletle kurban organizasyonuna katıldığını belirten Bilgin, "Türkiye Diyanet Vakfı'nın 3 bin 260 gönüllüsü bulunuyor. Gönüllülerimiz arasında öğrenci, din görevlisi, kamu personeli ve yöneticisi, mühendis, psikolog, akademisyen, işçi ve hukukçular da yer alıyor. Bunlar arasında 204'ü Kurban Bayramı süresince 103 farklı ülkede milletimizin emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Bu gönüllülerimizden 32'si kurban programına Avrupa'dan katılmaktadır. 2015 yılı kurban organizasyonu kapsamında 103 ülke ve yaklaşık 500 bölgede yapılacak kesimlere nezaret etmek üzere 204 gönüllümüz ve 98 görevlimiz katılacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler