Kurban Bayramı Tatili kaç gün olacak? - Başbakan açıkladı

Hereksin merakla beklediği Kurban Bayramı Tatilinin kaç gün olacağı sorusu cevabını buldu.

Kurban Bayramı Tatili kaç gün olacak? - Başbakan açıkladı

Ramazan Bayram tatili sonrasında çalışanların açıklanmasını merakla beklediği Kurban Bayramı Tatininin kaç gün olacağı sorusu Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklama ile cevabını buldu.

Razaman Bayramında 9 günlük tatil yapan çalışanlar Kurban Bayramı için kaç gün tatil yapılacağının açıklanmasını beklerken Başbakan Binali Yıldırım bugün AK Parti Grup Toplantısında yaptığı açıklama ile 9 gün olacağını açıkladı. 

Başbakan Yıldırım, "Ramazan Bayramı'nda bayramın sonu cuma günüydü, birleştirdik. Kurban Bayramı'nda da bayramın öncesi bayramla birleşiyor. Böylece bir uzun tatil daha yapacaksınız. Dolayısıyla milletvekillerimiz bayrama kadar sıkı çalışırsanız, Meclis üzerine düşeni yapar, milletin beklediği bu müjdeli haberlerin gereğini yerine getirirse güzel bir bayramı da geçirme imkanı kendiliğinden gelmiş olur." ifadelerini kullandı.



KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bayramı arefesi bu yıl 11 Eylül 2016 Pazar gününe denk geliyor. 4 gün olan Kurban Bayramı'nın birinci günü 12 Eylül Pazartesi günü, 2. günü 13 Eylül Salı, 3. günü 14 Eylül Çarşamba ve 4. günü 15 Eylül Perşembe olacak.

BAKAN NABİ AVCI NE DEMİŞTİ?

Turizm Bakanı Nabi Avcı katıldığı televizyon programında turizmle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Avcı binlerce kişinin merakla beklediği tatil konusu da açıklığa kavuşturdu. Bakan Avcı, Kurban Bayramı tatilinin de tıpkı Ramazan Bayramı tatilindeki gibi 9 gün olabileceğine değinerek 'Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak' dedi. Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinin iç turizmde hareketlenmeye neden olduğunu belirten Avcı, "Kurban Bayramı, pazartesi başlıyor, dört gün sürüyor. Cuma günü de birleştirildiği zaman tatil yine dokuz güne çıkıyor. Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler