"Kur’an-ı okuduğu sırada kaza meydana geldi"

Mekke şehrinde, Kabe inşaatındaki bir vincin devrilmesi üzerine hayatını kaybeden Şükrü Karatepe'nin cenazesini Arap bir arkadaşının teşhis ettiği bildirildi.Ranuna Turizm Kurucu Ortağı Mustafa Şahin, Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde etkili olan fırtına

"Kur’an-ı okuduğu sırada kaza meydana geldi"

Mekke şehrinde, Kabe inşaatındaki bir vincin devrilmesi üzerine hayatını kaybeden Şükrü Karatepe'nin cenazesini Arap bir arkadaşının teşhis ettiği bildirildi.

Ranuna Turizm Kurucu Ortağı Mustafa Şahin, Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde etkili olan fırtına nedeniyle Kabe'de bir vincin devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Şükrü Karatepe'nin Kur'an-ı Kerim okuduğu sırada vefat ettiğini belirtti.

Ranuna Turizm Kurucu Ortağı Şahin, Kabe'de hayatını kaybeden Karatepe'nin Ranuna Turizm ortağı olduğunu ve ticari vize ile Mekke'ye gittiğini söyledi. Karatepe'nin devamlı olarak harem de tavaf ettiğini belirten Şahin, "Cuma namazını kılıyorlar ve aynı zamanda ikindi namazını kıldıktan sonra oturup Kur'an-ı Kerim okurken başına bu hadise geliyor. Şuan duyduğumuz habere göre ölü sayısı 12'ye yükselmiş, 8'inin kimlikleri belli olmuş. Aldığımız bilgiye göre yaralıların durumu iyi. Ancak 23 cenazenin kimlikleri belli değil. Bunların içinde Türk hacı adayları olma ihtimali var. Valilikten izin gelmeden defnedilemeyeceği söyleniyor" diye konuştu.

Cenazelerin Türkiye'ye getirilmeyeceğini ifade eden Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Hac zamanı orada vefat edenler orada defnediliyor. Kendisi çok seviyordu. Gittiğimiz de haremden çıkmazdı. Devamlı harem de tavaf ederdi. Hatta teşhisinde bile harem de görevli arkadaşı vardı ve o teşhis etti. Arap bir arkadaşı vardı ve o arkadaşı tarafından tespit edildi."

Mekke'de görevli olan Murat Yavuzkanat'ı telefonla arayan Şahin, Mekke'deki son durum hakkında bilgi aldı. Cenazelerin henüz teslim edilmediğini kaydeden Yavuzkanat, "Hayatını kaybedenler için resmi törenin yapılıp yapılmayacağı belirsiz durumda. Tüm evraklarımızın tamam olmasına rağmen cenazeyi iki gündür alamıyoruz. Kaza sonucu yaralanan vatandaşlarımızın durumu gayet iyi durumda. Hayatını kaybeden ancak teşhis edilemeyen 23 hacı adayı daha var. Bunların içinde Türk hacı adaylarının olma ihtimali var" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler