Kur’an-ı Kerim’e hakaret davasında yakalama kararı

Sosyal paylaşım sitesinde Kur'an-ı Kerim'e ayakkabılarla basılmış bir fotoğraf paylaşan twitter kullanıcısı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.İstanbul 58'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, hakkında geçen celse zorla getirilme kararı çıkarı

Kur’an-ı Kerim’e hakaret davasında yakalama kararı

Sosyal paylaşım sitesinde Kur'an-ı Kerim'e ayakkabılarla basılmış bir fotoğraf paylaşan twitter kullanıcısı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul 58'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, hakkında geçen celse zorla getirilme kararı çıkarılan sanık Gülbeyaz A. katılmadı. Duruşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı avukatı Ferah Yıldız, eski AB Bakanı Egemen Bağış ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i avukatı Esennur Ezgi temsil ederken, Hayrat Vakfı ve Diyanet Sen Sendikası adına avukatlar ile 1 şikayetçi hazır bulundu. Davaya katılma talebinde bulunan ve başka suçtan Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samet Kuruca'ya ise SEGBİS sistemi ile bağlanıldı.

CEZAEVİNDEN DAVAYA KATILMA TALEBİNDE BULUNDU

Duruşmanın başlamasının ardından şikayetçilerden Samet Kuruca'nın cezaevinden Sesli ve Görüntülü İletişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadesi alındı. Kuru, sanık Gülbeyaz A.'nın sosyal medyada yaptığı paylaşımla saygısızlık ve hakarette bulunduğunu belirterek, sanığın kamu bakışını ve Müslümanları birbirine düşürmeye çalıştığını söyledi. Kuru, davaya müdahil olma talebinde bulunarak şikayetçi olduğunu kaydetti.

"YURT DIŞINA KAÇTIĞINA DAİR SÖYLENTİLER VAR"

Diyanet Sen, Hayrat Vakfı ve şikayetçi Ali Bayır'ın avukatları da sanığın cezalandırılmasını ve davaya katılma taleplerinin kabul edilmesini istedi. Diğer katılan avukatları da şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız ise sanığın yurt dışına kaçtığına dair söylentiler olduğunu ifade etti.

SANIK HAKKINDA YAKALAMA EMRİ ÇIKARILMASINA HÜKMEDİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanığın adresinin değiştiğini belirterek yeni adresinin de tespit edilemediğini hatırlattı. Sanığın duruşmalardan kaçtığı kanaatine varan mahkeme, savunmasının alınması ve sonrasında serbest bırakılması amacıyla sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

Mahkeme, suçtan zarar görme ihtimallerine binaen Diyanet Sen, Hayrat Vakfı'nın davaya katılma taleplerini kabul etti. Duruşma ertelendi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Twitterda "kedibiti" adlı hesap kullanıcısının Kur'an-ı Kerim'e ayak basılan fotoğraf paylaşmasının ardından yapılan suç duyuruları üzerine soruşturma başlatılmıştı. Sanık Gülbeyaz A., polise verdiği ifadede "Sosyal medyada "Ginka İskrenova" adlı hesabı kullanıyorum. "Kedibiti" isimli hesapla kendi kullandığım hesaplar arasında çok benzerlik var, paylaşımlar çok farklı değil. Bu hesap, benimmiş gibi paylaşımlar yapılmış olabilir. Herhangi bir suç işleme kastım yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

4 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede, şüphelinin evinde yapılan aramada, paylaşılan fotoğraftaki ayakkabılar ile çekimin yapıldığı cihazın tespit edilerek muhafaza altına alındığı belirtilmişti. İddianamede, şüpheli Gülbeyaz A.'nın, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlarından 1,5 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem