"Kumsalların değil 77 milyonun partisiyiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kılıçdaroğlu çıktı bir açıklama yaptı, ‘başörtüsünü ben çözdüm’ diyor. Bu Kılıçdaroğlu’nda takiyye var, yalan var, iftira var, fitne, fesat hepsi var. Başörtüsü sorununu referandumda yüzde 58’le millet çözdü millet” dedi.Ba

"Kumsalların değil 77 milyonun partisiyiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kılıçdaroğlu çıktı bir açıklama yaptı, ‘başörtüsünü ben çözdüm’ diyor. Bu Kılıçdaroğlu’nda takiyye var, yalan var, iftira var, fitne, fesat hepsi var. Başörtüsü sorununu referandumda yüzde 58’le millet çözdü millet” dedi.

Başbakan Erdoğan, 30 Mart yerel seçimleri öncesindeki mitinglerine Batman’dan sonra Gaziantep’te devam etti. Demokrasi meydanında onbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen mitingde konuşan Erdoğan, sözlerine Gaziantep’in ilçelerini ve komşu ülke Suriye’nin kardeş şehirlerini selamlayarak başladı. “Bugün bambaşkasın Gaziantep. Yiğitlerin, kahramanların, mertlerin, şühedanın ve gazilerin şehri Gaziantep, demokrasinin şehri Gaziantep seni yürekten selamlıyorum” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Araban, İslahiye, Karkamış, Nizip sizleri yürekten selamlıyorum. Nurdağı, Oğuzeli, Şahinbey, Şehitkamil, Yavuzeli sizleri gönülden selamlıyorum. Buradan Gaziantep’in kardeş şehirlerini de selamlıyorum. Halep’i, İdlip’i, Hama’yı, Humus’u, Dara’yı, Kamışlı’yı, Laskiye’yi, Şam’ı, Gaziantep’ten selamlıyorum. Gaziantep’in, Kilis’in Hatay’ın kamplarında yaşayan muhacirler, ensarın şehri Gaziantep’ten sizleri selamlıyorum. Ey Gaziantep, sen Hazreti Yuşa’nın şehrisin, sen Hazreti Ömer’in şehrisin. Sen, Ashab-ı Kiramdan beş şehit verdikten sonra Gaziantep’in çevresinde surlarımız vardır diyen Raşid Halife Ömer’in fethine mazhar olmuş şehirsin. Ukkeşe Hazretlerinin yani Ökkeşiye Hazretlerinin şehrisin. Sen kurtuluş savaşı kahramanı Karayılan’ın, Şehit Kamil’in, Şahinbey’in şehrisin. Geçtiğimiz Haziran ayında hakkın rahmetine kavuşan gönül dostu Mehmet Emin Er hocamızın şehri Gaziantep. Seninle iftihar ediyoruz Gaziantep. Tarihinle, kültürünle, senin türkülerinle, senin yemeklerinle, senin Evliya Çelebinin söylediği gibi, ‘tatlı yediği için tatlı dillerinle’ iftihar ediyoruz Gaziantep. Senin sanayinle, senin ticaretinle, fabrika bacalarınla Türkiye’ye dünyaya örnek çalışmalarınla gururlanıyoruz. Ama en çokta senin göğe yükselen minarelerinle, camilerinin bolluğuyla tanınmış bir şehir olarak imanınla gururlanıyoruz Gaziantep. Siirt’te ne demiştik, Ziya Gökalp’in şiirini okumuştuk. ‘Minareler süngü kubbeler miğfer, camiler kışlamız müminler asker’ bunu dedik dayanamadılar. ‘Haydi dediler Pınarhisar’a. Gittik ve Medrese-i Yusufiye’de misafir ettiler. Ama oradan AK Parti doğdu. Şimdi bugün bakıyorum sizde şunu görüyorum. Akif’in diliyle ‘İmandır o cevher ki İlahi ne büyüktür. İmansız olan paslı yürek sinede yüktür’ Karşımda ben böyle bir Gaziantep görüyorum. Bugün kabına sığmıyorsun, Adeta istiklal mücadelesini yeniden yazıyorsun ey Gaziantep.”

“AK PARTİ’DE BÜYÜK DÜŞÜNDÜ, BÜYÜK ADIMLAR ATIYOR”

AK Parti’nin bugünlere Gaziantep’ten ilham alarak geldiğini ifade eden Erdoğan, “Şu Gaziantep’te Türk, Kürt, Arap bir ve beraber hoşgörü ve kardeşlik içinde yaşıyor. İşte AK Parti’de tıpkı Gaziantep gibi bakıyor. Antep büyük düşünüyor, büyük adımlar atıyor AK Parti’de büyük düşündü, büyük adımlar atıyor. Gaziantep kardeşliğe, huzura, kalkınmaya tahvil etti. İşte AK Parti’de Türkiye’de kardeşliğe, huzura, refaha, kalkınmaya, adalete tahvil etmenin mücadelesini veriyor. Siz demokrasiyle büyüdünüz, biz de Türkiye’yi demokrasiyle büyütüyoruz. Milli iradeye sahip çıkıyoruz, özgürlük diyorsunuz, biz de özgürlük diyoruz. Siz fitneye ‘dur’ dediniz, teröre ‘dur’ dediniz, ranta, yağmaya, yasaklara, yolsuzluğa ‘dur’ dediniz. İşte biz de Türkiye genelinde aynısını söylüyoruz. Bir dönem sizin büyümenizden sizin sanayide, ticarette öne çıkmanızdan rahatsız oldular. Sadece sizin değil Kayseri, Konya, Çorum, Yozgat, Uşak ve Manisa’nın büyümesinden rahatsız oldular. Üretimi değil rantı tercih eden elitler sizin kalkınmanızdan rahatsız oldular. 28 Şubat’ı bunun için yaptılar. Sizin sanayideki büyümenizi, ticareti, ihracatı, büyümenizi engellemek için yaptılar. Sizin başörtünüzü yasaklamak için yaptılar” diye konuştu.

“ÖZ YURDUMUZDA GARİPTİK ÖZ VATANIMIZDA PARYA”

Sözlerinde başörtüsü sorununa değinen Erdoğan, “ Genç kardeşlerim 28 Şubat’ı İmam Hatiplilerin, meslek liselileri katsayıyla engellemek için yaptılar. Bakınız çok enteresandır İmam Hatiplerin orta sınıflarını kapattılar mı, kat sayıyı getirdiler mi, başörtüsüyle İmam Hatiplere ‘giremezsin’ dediler. Bundan daha doğal ne olabilir. Ama bunu bile engellemeye kalktılar. Bu çileyi benim kızlarım çekti, üniversiteye almadılar yurt dışına gönderdim. Amerika’da başörtüsüyle okuyabildi. Kendi ülkemde okuyamadı. Ben bunları yabancı ülkelerin devlet başkanlarına, başbakanlarına söylediğimde şaşırıyorlardı. ‘Siz halkı Müslüman bir ülkesiniz nasıl olur’ diyorlardı. Yani ‘öz yurdunda garipsin öz vatanında parya’ öyle bir durum vardı. Sabreden derviş muradına ermiş. Şimdi orta kısımlar açıldı mı, artık katsayı kalktı mı, başörtüsüyle okullara gidiyor muyuz, üniversitelere gidiyor muyuz, parlamentoya gidiyor muyuz, devlet dairelerine gidiyor muyuz?. Aman yarabbi ne oldu Türkiye mi bölündü? Tam aksine Türkiye normalleşti. Bak başı açık olan kızımız da kapalı olan kızımız da el ele, omuz omuza yürüyorlar” ifadelerini kullandı.

“BİZ KUMSALLARIN DEĞİL, 77 MİLYONUN PARTİSİYİZ”

Başörtüsü üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Erdoğan, ‘vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin’ sloganları eşliğinde sözlerine şöyle devam etti:

“Geçenlerde Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı. ‘Başörtüsü sorununu ben çözdüm’ diyor. Ya dürüst ol. Bu Kılıçdaroğlu’nda takiyye var, yalan var, iftira var, fitne, fesat hepsi var. Kardeşlerim öyle ki MHP ve biz birlikte üniversitelere başörtüsüyle girme noktasında adım attığımızda bu konuyu Anayasa Mahkemesine götüren o. Daha sonra milletvekili Danıştay’a götürdü. Oradan da ret aldı. Bu iş ne zaman çözüldü. Referandumla çözüldü. CHP ne dedi ‘hayır’, MHP ne dedi ‘hayır’, BDP ne dedi ‘hayır’. Yüzde 58’le millet ‘evet’ dedi, iş orada çözüldü. Kardeşlerim işte siz sahip çıktınız, siz sahip oldunuz, ‘böyle olacak’ dediniz böyle oldu. Çünkü AK Parti’nin rotasını millet çizdi millet. Şimdi bakıyorsun birisi ‘ben Kürtlerin partisiyim’ birisi ‘ben Türklerin partisiyim’, CHP ‘ben de kumsalların partisiyim.’ Kardeşlerim biz ne diyoruz. ‘Biz 77 milyonun partisiyiz. Biz 780 bin kilometre karenin partisiyiz.’ Onun için Türküyle, Kürt’üyle, Zaza’sıyla, Arap’ıyla, Boşnak’ıyla, Çeçen’iyle, Laz’ıyla, Roman’ıyla velhasıl biz hepinizi yaratandan ötürü seviyoruz. Ne diyoruz tek millet diyoruz, tek bayrak diyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğurunda ölen varsa vatandır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehitlerimizin simgesi. Bayrağımızdan başka barak asla tanımıyoruz. Üç tek vatan diyoruz. 780 bin kilometre karede tek vatan. Batıda ne varsa güneydoğuda ve doğuda o olacak. Kuzeyde ne varsa güneyde de o olacak. 4 Rabia tek devlet. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Yolculuğumuz bu. Şimdi diyorum ki biriz, iriyiz, diriyiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye’yiz. Bunu böyle bileceğiz.”

Gezi olayları ve 17 Aralık darbe girişimlerine de değinen Erdoğan, “Gezi eylemleri yaptılar, 17 Aralık 25 Aralık darbe girişimi yaptılar. Sanmayın ki bunların derdi ağaçtır, çevredir, yolsuzluk ve rüşvettir Bunların derdi sizsiniz siz. Sizin iktidarınızdan rahatsız oldular. İradenizden, demokrasiye sahip çıkmanızdan rahatsız oldular. Siz sahip çıktığınız için, çözüm sürecine, kardeşliğe sahip çıktığınız için rahatsız oldular. Çıkarları zedelendiği için, aktif dış politikamızdan rahatsız oldular. Sen başörtünle gidiyorsun ya, kamuda çalışıyorsun ya bundan rahatsız oldular. Ama artık bu devir kapandı. Şimdi yeni bir devir var. Bir normalleşme süreci yaşıyoruz. Bu normalleşme süreci onları rahatsız edecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler