Kumburgaz’da kaybolan 5 genç gözyaşlarıyla anıldı

Kumburgaz'da geçtiğimiz yıl kiraladıkları deniz bisikletiyle kaybolan 5 genç, gözyaşlarıyla anıldı. 17 Ağustos 20014'te Kumburgaz'da kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan Serdar Demir, Doğan Demir, Mikail Çelik, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi kaybolm

Kumburgaz’da kaybolan 5 genç gözyaşlarıyla anıldı

Kumburgaz'da geçtiğimiz yıl kiraladıkları deniz bisikletiyle kaybolan 5 genç, gözyaşlarıyla anıldı.

17 Ağustos 20014'te Kumburgaz'da kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan Serdar Demir, Doğan Demir, Mikail Çelik, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi kaybolmuştu. Olaydan sonra başlatılan arama çalışmaları sonuçsuz kalmış, Serdar Demir'in cesedi ise kaybolduktan bir hafta sonra Marmara Adası sahilinde bulunmuştu. Kayıp gençlerin yakınları, Kumburgaz sahilinde bir araya gelerek anma töreni düzenledi. Oğullarının fotoğraflarıyla sahile gelen acılı anneler, mum yakıp, feryat etti.

Kayıp geçlerden Mikail Çelik'in ağabeyi İsmail Çelik, olayın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen işletme sahibinin henüz ceza almadığını belirterek, mamış olmasına tepki gösterdi. Çelik, "Ne olması gerekiyor bir insanın tutuklanması için, fiili bir şey mi yapması gerekiyor. 5 tane pırıl pırıl gencimiz gitti. Birini bulduk 4'nü bulamadık. Bu saatten sonra ne olması gerekiyor. Bu insanın içeri alınması için veya gereğinin yapılması için ne olması gerekiyor. Görüyorsunuz anneler ağlıyor, başka anneler ağlamasın" dedi.

Serdar Demir ve Doğan Demir'in ablası Evin Demir ise, "Bizim için acının tarifi yok. Biz her gün bu acıyla yaşamayı artık öğrendik. Çok zor bizim için. Her gün aynı acıyı tekrar tekrar yaşıyoruz ve başkalarının bu acıyı yaşamamasını istiyoruz. Sanıklardan sadece bir tanesi yargılanıyor, o da tutuksuz yargılanıyor ve kendi itirafı var mahkemede, daha önce benzer bir olay olmuş ve iki kişi hayatını kaybetmiş maalesef. Eğer o zaman soruşturulsaydı, üzerine gidilseydi belki de bizim gençlerimiz bu şekilde hayatını kaybetmeyecekti ve başından itibaren ihmaller zincirinin kurbanı olduklarını düşünüyoruz. Biz bunların denize uygun araçlar olmadığını düşünüyoruz. Bunların kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Ölen gençlerin anne ve babaları da yargılama sürecine tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem