Kuleden anonslu terör protestosu

Hava trafik kontrolörleri, Türkiye çapında pilotlarla iletişim sağlayan frekanstan Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na yapılan saldırıyı kınadı.Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensupları, güvenlik gerekçesiyle bir süredir uçak seferle

Kuleden anonslu terör protestosu

Hava trafik kontrolörleri, Türkiye çapında pilotlarla iletişim sağlayan frekanstan Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na yapılan saldırıyı kınadı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensupları, güvenlik gerekçesiyle bir süredir uçak seferlerinin yapılamadığı Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na uzun namlulu silahlarla saldırı yapmıştı. Uçakları yönlendiren hava trafik kontrolörleri de, Türkiye çapında pilotlarla iletişim sağladıkları frekanstan Hakkari Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na yapılan saldırıyı İngilizce ve Türkçe anonslarla protesto etti.

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) de yapılan saldırıyı kınadı. Dernek yönetimi yaptığı açıklamada, "Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı Meydan Kontrol Kulesi'ne teröristler tarafından hain bir saldırı düzenlenmiştir. Havalimanında görev yapan tüm çalışanlara ve meslektaşlarımıza Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yapılan hain saldırıyı esefle kınıyoruz. Terör tehlikesiyle karşı karşıya olan meydanlarımızda zor şartlar altında görev yapan çalışanlarımızın can güvenlikleri için önlemlerin arttırılması gerektiği ortadadır. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan tüm saldırıların bir an önce sona ermesini temenni ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

TÜRKÇE VE İNGİLİZCE ANONSLARLA PROTESTO

Yapılan saldırıyı hava trafik kontrolörleri pilotlarla iletişim kurdukları frekansta da yaptıkları İngilizce ve Türkçe anonsla protesto etti. Türkiye çapında yapılan anonsta, "Tüm trafiklerin dikkatine. Son zamanlarda ülkemizde artan terör olaylarına bir yenisi daha eklenmiş, Hakkari Meydan Kontrol Kulesi'ne teröristler tarafından hain bir saldırı düzenlenmiştir. Havalimanında görev yapan tüm çalışanlara ve meslektaşlarımıza Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yapılan tüm saldırıları esefle kınıyoruz. Terör tehlikesiyle karşı karşıya olan meydanlarımızda zor şartlar altında görev yapan çalışanların can güvenlikleri için önlemlerin arttırılması gerektiği ortadadır. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan saldırıların ivedilikle sona ermesini temenni ediyoruz" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler