Küfüre 'Sensin' dedi, dava geldi!

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görülen davaya göre olay şöyle yaşandı. Bir yüzbaşı, bilgisayar çıktısının kendisine ait olup olmadığını soran astsubay üstçavuşa hakaret etti. Elindeki bilgisayar çıktılarıyla astsubayın yanına giden yüzba

Küfüre 'Sensin' dedi, dava geldi!

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görülen davaya göre olay şöyle yaşandı. Bir yüzbaşı, bilgisayar çıktısının kendisine ait olup olmadığını soran astsubay üstçavuşa hakaret etti. 

Elindeki bilgisayar çıktılarıyla astsubayın yanına giden yüzbaşı, “Bana ait, sana hesap mı vereceğim, şerefsiz” dedi. Çavuşun, “Hakaret etmeyin” sözü üzerine, yüzbaşı yüzüne ve karnına yumruk attı. Dışarı çıkan üstçavuşun peşinden giden yüzbaşı, bahçede de hakaretlerine devam etti. Küfürlere karşılık, üstçavuş da "Sensin" diye karşılık verdi.
 
"EŞİTLİĞE AYKIRI DEĞİL" 
 
Üstçavuş hakkında “amire hakaret etme” suçundan askeri mahkemede dava açıldı. Mahkeme, hakaret suçunda, ast ve üstün ayrı yargılamalara tabi olduğunu belirterek, Askeri Ceza Yasası’ndaki bu düzenlemelerin Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu öne sürdü. Mahkeme bu düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.
 
Anayasa Mahkemesi, askeri mahkemenin iptal istemini reddetti. Yüksek Mahkeme’nin, ret gerekçesinde, üste hakaret eyleminin askeri itaat ve disiplin üzerindeki etkisini ve doğuracağı tehlikeyi dikkate alarak asta hakaret eylemine oranla daha ağır bir biçimde cezalandırılabileceği belirtildi. Mahkeme, düzenlemenin eşitlik ilkesine aykırı olmadığını öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem