KTÜ Rektörü Baykal,” Paralelci misiniz?” sorusuna cevap verdi

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi’ne açıklama yaptı ‘paralelci misiniz?’ sorusuna cevap verdi.    Süleyman Baykal, “Geçmişte bizi okullarına gitmemekle, davetlerine, olimpiyatlarına katılmamakla suçlayanlar bugün tersi

KTÜ Rektörü Baykal,” Paralelci misiniz?” sorusuna cevap verdi
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi’ne açıklama yaptı ‘paralelci misiniz?’ sorusuna cevap verdi. 
 
Süleyman Baykal, “Geçmişte bizi okullarına gitmemekle, davetlerine, olimpiyatlarına katılmamakla suçlayanlar bugün tersini yapmaya çalışıyor. O gün onlar oradaydı. Ben yine yoktum.  Bizde bir söz vardır abdestimden şüphem yok ki namazımdan olsun” cevabını verdi.
 
“Önümüzde seçimle var. Aday mısınız?” sorusuna Rektör Baykal, “Evet adayım. Adaylık süreci ilgili şunu söyleyebilirim. Profesör olan herkesin adaylık hakkı var. Dolayısıyla ben de o adaylardan biriyim. Ve bunu çok yakın bir zamanda arkadaşlara deklare ettim. Çalışma arkadaşlarımla uzun istişareler sonrası devam yönünde bir kararımız oldu. Buna bağlı olarak da aday olduk” dedi.
 
İşte o sorular ve verdiği cevaplar; 
 
“Ülkede şu süreçte bazı insanlara paralelci yakıştırması yapılıyor. Sizin de adınız geçiriliyor? Neler söyleyeceksiniz?
 
Bizde bir söz var abdestimden şüphem yok ki namazımdan olsun. Benim geçmişim belli. Devletin kucağında devletin destekleri ile büyüdüm. Gizlim saklım hayatım boyunca hiç olmadı. A, B, C hangi cemaat ve hangi grup olursa olsun hiçbir grupla geçmişimde de bir ilişkim olmadı. Bugün de olmadı, yarın da olmaz. Yakıştırmaya çalışanların niyetlerinden çok kamuoyunun takdirine bakarım. Geçmişte  bizi okullarına gitmemekle, davetlerine, olimpiyatlarına katılmamakla suçlayanlar bugün tersini yapmaya çalışıyor. O gün onlar oradaydı. Ben yine yoktum. Bugün yine yokum, yarın yine olmam. Bir de şu var. Sonuçta ülke yönetimi bir karar verdi. Bu ülke için bir tehlike belirledi ve mücadele kararı aldı. Ben bu üniversitenin rektörüyüm. Bu mücadelenin dışında olmam mümkün değil. Böyle iddialar yapılıyorsa bu iddiaları ispatlamak durumundalar. Sonuçta ben kendimi biliyorum. Bunu iddia edenler ne dünümde ne bugünümde bir şey bulabilir. Ben 12 yıldır idarecilik yapıyorum. Şükürler olsun o konuda hiç derdim, endişem yok. Bunu söyleyenler bu iddialarının altında ezilirler. 
 
Üniversitenizde böyle bir yapılanma var mı tespit ettiğiniz? 
 
Özele inmek istemem. Ama şunu söyleyebilirim, ülke genelinde ne sorun yaşıyorsanız buralar ülkeden bağımsız yerler değil. Sonuçta bu sorunların buralara da yansıması vardır. Atmamız gereken adımları atıyoruz. Almamız gereken tedbirleri alıyoruz. Üniversitenin bir var olan yapısı vardır. Bir de yeni adımlar vardır. Bu anlamda gerekli tedbirleri alıyoruz. 
 
Öte yandan KTÜ Rektörü Baykal, rektör olduktan hemen sonra, cemaat ile ilgili soruya, “Bu ülkenin bir gerçeğidir” cevabını vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler