KTÜ aile boyu şirket oldu

Trabzon’da yayın yapan Ekspres Gazetesi bugün öylemi bir iddia ortaya attı ki; okuyanlar şaştı kaldı. Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ) aile şirketi olduğunu ve bazı akademisyenlerin kızlarına iş bulduğunu ileri sürdü. İşte Çok konuşulacak o satırlar

KTÜ aile boyu şirket oldu

Trabzon’da yayın yapan Ekspres Gazetesi bugün öylemi bir iddia ortaya attı ki; okuyanlar şaştı kaldı. Karadeniz Teknik Üniversitesinin (KTÜ) aile şirketi olduğunu ve bazı akademisyenlerin kızlarına iş bulduğunu ileri sürdü.

İşte Çok konuşulacak o satırlar…

“KTÜ’ye; öğretim üyeleri, öğretim görevlilerinin çocukları dışında üniversiteyi en iyi derece ile bitirse dahi bir başka gencin akademisyen olarak girme ihtimali yok denecek kadar az. Bazı bölümlerde, dekan ve bölüm başkanları başarılı öğrencilerin üniversiteye alınması konusunda diretiyor ve tek tük de olsa başarılı bu öğrenciler bazı bölümlere alınabiliyor.

KTÜ’de görev yapan rektör ve akademisyenlerin; üniversitelerin birinden diploma almış hemen hepsinin çocuklarına KTÜ’nün kapısı sonuna kadar açık.

Eski rektörlerin çoğunun yakınları, kızları KTÜ’nün değişik fakültelerinde öğretim üyesi.

KTÜ’de çok sayıda öğretim üyesinin çocuğu da akademisyen olarak ya üniversiteye girdi ya da girecek.

KTÜ’de ayrıca seçim dönemi yaklaşırken, bazı hocaların çocukları için de ya kadro açılıyor, ya da kadro hak eden öğrencilerin kadrosu hocaların çocuklarına veriliyor.

KTÜ’nün farklı fakültelerine alınacak akademisyenlerin seçimini rektör Süleyman Baykal ve rektör yardımcısı Şevki Hakyemez’in yaptıkları söyleniyor.  Hakyemez’in KTÜ’de çoğu zaman rektör Süleyman Baykal’dan daha etkili olduğu belirtiliyor.

KTÜ rektörü Baykal ve rektör yardımcısı Şevki Hakyemez, inanıyoruz ki bu iddiaların hepsini çürütecekler ve üniversiteye hakkı olan başarılı öğrencileri alacaklar.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem