Kredi kartlarına uyarı geldi!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan kredi kartı kullanımı konusunda uyarı geldi.Vatandaşların kredi kartı kullanımı konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirten Yılmaz, "İmkanı kısıtlı insanlar büyük bir kredi kartı yükünün altına girerlerse kısır döngü

Kredi kartlarına uyarı geldi!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan kredi kartı kullanımı konusunda uyarı geldi.

Vatandaşların kredi kartı kullanımı konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirten Yılmaz, "İmkanı kısıtlı insanlar büyük bir kredi kartı yükünün altına girerlerse kısır döngü oluşturur ve kendilerini çok daha fazla zor durumlara sokarlar. O yüzden mutlaka vatandaşlarımızın kredi kartını dikkatli kullanması gerekiyor. Bir ödeme aracı olarak kullanmasında bir sıkıntı yok ama bunu bir kredi, bir borç mekanizması gibi kullandığında, aşırı bir yükü olduğunu da düşündüğünüzde bu vatandaşımızı ciddi sıkıntıya sokabilecek bir uygulamadır. Aşırı bir yükü olduğunu da düşündüğünüzde bu, vatandaşımızı ciddi sıkıntıya sokabilecek bir uygulamadır" diye konuştu. İnternet sitesinin haberine göre, tüketimle gelir arasında bir denge mekanizmasının olması gerektiğini kaydeden Yılmaz, "Eskilerin deyimiyle; ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım. Önce tüketeyim sonra gelir elde edip öderim anlayışıyla gidersek bu bizi sıkıntıya sokar. Önce kazanayım sonra harcayayım anlayışı daha sağlıklı bir yol" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler