Kredi çekenler dikkat!

Kredi taleplerinin en çok 5-10 bin TL aralığında oluşması bankaların rekabette yeni taktikler geliştirmesine yol açtı. Düşük tutarlı kredilerde faiz 0.39’a kadar düştü. Bazıları ise masrafı 100 TL ile sınırlıyor. Ancak asıl fark toplam maliyete bakınca or

Kredi çekenler dikkat!

Kredi taleplerinin en çok 5-10 bin TL aralığında oluşması bankaların rekabette yeni taktikler geliştirmesine yol açtı. Düşük tutarlı kredilerde faiz 0.39’a kadar düştü. Bazıları ise masrafı 100 TL ile sınırlıyor. Ancak asıl fark toplam maliyete bakınca ortaya çıkıyor.

Bankaların son dönemde artan talebe bağlı olarak özellikle bin TL ile 20 bin TL arası rakamlı kredi kampanyalarına ağırlık verdiği gözleniyor. Özellikle küçük miktarlardaki kredilere talebin artması ile birlikte bankalar yeni ürün çıkarma yarışına başladı.

Bankadan bankaya farklı uygulamalar içeren kredi kampanyalarındaki aylık faiz oranları yüzde 0.40’ların da altına düşmüş durumda. Ancak buna karşılık söz konusu küçük rakamlı kredilerde masraf tutarı 800 TL’lere kadar çıkabiliyor. Bazı kampanyalarda ise faiz ve hayat sigortası adı altında müşteriden talep edilen masraflar 150 TL’ye kadar geriliyor.

FAİZE DEĞİL MASRAFA BAK

İhtiyaç kredisinden yararlanacak olanların bankanın verdiği faizin yanı sıra kredi masraflarına da dikkat etmesi gerekiyor. Bu konuda bankacılar kredi talep edenlere şu önerilerde bulunuyor:

“Kredi almak için şubeye gittiğinizde önce faize sonra masrafa en sonunda da hem tüm masraflar hem de faiz dahil  edildiğinde ortaya çıkan toplam maliyete bakın”

Küçük tutarlı kredilerde masrafın çok daha önemli hale geldiğinin de altını çizen bankacılar örneğin 5 bin TL’lik bir kredi kullanırken faiz yüzde 0.40 olsa bile masrafın 400 TL’ye çıkması halinde yıllık toplam maliyet yüzde 22’lere ulaşıyor..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem