KPSS'de önemli değişiklik

Öğretmen adaylarını yeni bir KPSS bekliyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda, Eğitim Bilimleri testi 120 sorudan, 80 soruya düşürülüyor.Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda, Eğitim Bilimleri testi 120 sorudan, 80 soruya düşürülüyor. Alan testinde ise 50 soru ol

KPSS'de önemli değişiklik

Öğretmen adaylarını yeni bir KPSS bekliyor. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda, Eğitim Bilimleri testi 120 sorudan, 80 soruya düşürülüyor.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda, Eğitim Bilimleri testi 120 sorudan, 80 soruya düşürülüyor. Alan testinde ise 50 soru olacak.
 
Alan sınavına girecek öğretmen adayları, 120 Genel Yetenek-Genel Kültür, 80 Eğitim Bilimleri ve 50 Alan sınavı olmak üzere toplam 250 soruya cevap verecek.
 
Alan sınavına girmeyecek öğretmen adayları ise, Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim testini çözecek. Böylece toplam 200 soruya cevap verilecek.
 
ALAN SINAVININ İÇERİĞİ 2 HAFTAYA KADAR AÇIKLANACAK
 
ÖSYM Başkanı Ali Demir, Alan Sınavının içeriğine ilişkin çalışmaların tamamlandığını ve iki hafta içinde açıklanacağını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler