Köyde tek başına yaşıyor!

Yolveren köyünde ikamet eden ve köyde tek başına yaşayan 72 yaşındaki Mehmet Alcun, alternatifi olmadığı için aynı zamanda yalnız yaşadığı köyünün muhtarı. Onun dışında oy kullanacak hiç kimse yok. Köyde tek başına yaşadığı için şu ana kadar oyunu hep çev

Köyde tek başına yaşıyor!

Yolveren köyünde ikamet eden ve köyde tek başına yaşayan 72 yaşındaki Mehmet Alcun, alternatifi olmadığı için aynı zamanda yalnız yaşadığı köyünün muhtarı. Onun dışında oy kullanacak hiç kimse yok. Köyde tek başına yaşadığı için şu ana kadar oyunu hep çevre köylerde kullandığını belirten Alcun, "Jandarma komutanı bana dedi 12 Haziran seçimlerinde oyunu bu köyde değil başka bir köyde kullanacaksın" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kayıtlarına göre Yolveren köyünde oy kullanabilecek 21 seçmen var. Fakat köyde 20 seçmen şu anda yok. Alcun 12 Haziran seçimlerinde tek başına oyunu kullanacak. Çevre köylerde oy kullanacak olan muhtar Alcun, "Terör olaylarından dolayı köyümüz boşaldı. Herkes Avrupa ve büyük şehirlere göç etti.

Ben tek başıma kaldım 11 yıldır köyde tek başıma yaşıyorum. Seçimlerde oyumu nerde kullanacağımı bilmiyorum ama muhtemelen her zamanki gibi çevre köylerde yada merkezde kullanacağım"dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem