Kötü espriler 45 kilo verdirtti

5-6 yaşından beri kiloları ile mücadele eden ve toplum tarafından sürekli olarak mobbing uygulanan Emre Karakaş, geçirdiği mide küçültme operasyonundan sonra 7 ayda 45 kilo verdi.İstanbul'da fotoğrafçılık işi ile uğraşan ve 5-6 yaşından beri kiloları yüzü

Kötü espriler 45 kilo verdirtti

5-6 yaşından beri kiloları ile mücadele eden ve toplum tarafından sürekli olarak mobbing uygulanan Emre Karakaş, geçirdiği mide küçültme operasyonundan sonra 7 ayda 45 kilo verdi.

İstanbul'da fotoğrafçılık işi ile uğraşan ve 5-6 yaşından beri kiloları yüzünden sorunlar yaşayan, toplum tarafından mobbing gören Emre Karakaş, Obezite ve Diyabet Cerrahisi Doç. Dr. Aziz Sümer tarafından gerçekleşen mide küçültme operasyonundan sonra 7 ayda toplam 45 kilo verdi. Ameliyat öncesi 115 kilo olan ve operasyon sonrası 70 kiloya düşen Karakaş, vücut yağ kitle endeksini de 43.5'tan 22.5'a düşürdü. Ameliyat öncesi toplum tarafından kötü esprilere ve aşağılamalara maruz kaldığını da belirten Emre, kilo verdikten sonra insanların kendisine karşı yaklaşımlarının daha farklı olduğunu belirtti.

"ÇOCUKLUKTAN KİLO PROBLEMİM VARDI"

Kilo vermesindeki nedenlerden bahseden Emre Karakaş, çocukluktan beri kilo probleminin olduğunu söyledi. Karakaş, "27 yaşındayım ve fotoğrafçıyım. Daha önce 115 kiloydum. Çocukluktan beri kilo problemim vardı. Genetik bir sıkıntı değildi bu benim kendimden kaynaklanan sorunumdu. Bir sürü başarısız diyet ve spor girişimlerim oldu. Ortalama bir obezin yaşayabileceği bütün sıkıntıları yaşadım. Bunun sonrasında obezite cerrahisini araştırmaya başladım. Araştırmam sonrasında bir arkadaşım vasıtası ile Aziz hocamla tanıştık. Hocam ile görüştük. Konu hakkında bana bilgi verdi. Ameliyat olma kararı verdim ve yaklaşık 7 sonra bu ameliyatı oldum" dedi.

"45 KİLO VEREN İNSANIN HAYATI DEĞİŞİYOR"

Vücut yağ kitle endeksinin normal sağlıklı birey seviyesine geldiğini belirten Karakaş, 45 kilo veren bir insanın hayatının tamamen değiştiğini ifade etti. Emre Karakaş, "115 kilo ile diyete girdim ve şu anda 70 kiloyum. Vücut kitle endeksi olarak baktığımızda 43.5'tu. Kitle endeksim şu anda 22.4 yani sağlıklı bir insan ortalamasına tekabül ediyor. 45 kilo veren insanın hayatı tamamen değişiyor. Deneyimlediğim için söylüyorum. Bir merdiveni çıkmak, tempolu yürümek, koşmak, kilolu bir insan için işkence iken şu anda tam tersi. Bu aktivitelerden şu anda keyif alıyorsunuz. Tabii ki çevresel faktörler çok önemli. Obez insanlara uygulanan bir mobbing var insanlar tarafından ama 45 kilo verip sağlıklı insan fizyolojisine kavuşunca da bu mobbing tam tersi teşvike dönüyor. Fiziksel ve psikolojik olarak baktığımız zaman obezite cerrahisi çok iyi bir çözüm. 5-6 yaşından beri kiloluyum. Tabi çocukluktan beri gelen bir psikolojik travma var. Beni ameliyata yönelten faktörlerden biri de budur" şeklinde konuştu.

DOÇ. DR. SÜMER: "OBEZİTE 21. YÜZYILIN SALGINIDIR"

Emre Karakaş'a mide ameliyatını gerçekleştiren Obezite ve Diyabet Cerrahisi Doç. Dr. Aziz Sümer, "115 kiloydu bize geldiğinde, 7 ay önce ameliyat oldu. 7 ayda da ideal kilosuna ulaştı. Yaklaşık 45 kilo verdi. Obezite dünyada bir sorundur. 21. yüzyılın salgınıdır. Sayıları da gittikçe artıyor. Obezite bir hastalıktır. Bunu kabul etmek lazımdır. Buna göre obeziteyi anlamak lazımdır" dedi.

Kötü espriler 45 kilo verdirtti

Kötü espriler 45 kilo verdirtti

Kötü espriler 45 kilo verdirtti

Kötü espriler 45 kilo verdirtti

Kötü espriler 45 kilo verdirtti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler