Kotil: "Saldırılar THY’ye yönelik değil"

Mali'de otele düzenlenen silahlı saldırıda rehin alınan ve yapılan operasyonun ardından kurtarılarak Türkiye'ye getirilen 7 THY personeliyle ilgili açıklama yapan THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, "Bu olayın THY'yle ilgisi yoktu. Bu önlemle halledile

Kotil: "Saldırılar THY’ye yönelik değil"

Mali'de otele düzenlenen silahlı saldırıda rehin alınan ve yapılan operasyonun ardından kurtarılarak Türkiye'ye getirilen 7 THY personeliyle ilgili açıklama yapan THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, "Bu olayın THY'yle ilgisi yoktu. Bu önlemle halledilecek bir konu değil. Afrika'daki uçuşlarımızda bir değişiklik olmaz" dedi.

Mali'nin başkenti Bamako'da, silahlı kişiler bir otele düzenlenen baskında rehineler arasında bulunan 7 THY personeli yapılan operasyonun ardından kurtarılarak Türkiye'ye getirildi. Atatürk Havalimanı'ndan kalkan uçakla Türkiye'ye gelen personel VIP'den giriş yapan personel THY Genel Müdürlüğü binasına götürüldü. THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Temel Kotil, "Hepimize geçmiş olsun. Bu olayın THY'yle ilgisi yoktu. Bizim personelimiz de o otelde bulunuyordu. Arkadaşlarımız da odalarında bekledi. Allah'a şükür bir terslik olmadı. Uçak gönderdik, arkadaşlarımız geldi, şimdi evlerine dinlenmeye gönderiyoruz" ifadesini kullandı.

Afrika'daki uçuşlarda bir değişiklik olmayacağını belirten Temel Kotil, bundan sonrası için önlem alınıp alınmayacağı yönünde sorulan bir soruya, "Bu önlemle halledilecek bir konu değil. Bamako büyük bir şehir otelde orada en korunaklı otel. Uçuşlarımız aynen devam ediyor. Bu uçağımız arkadaşlarımızı almak için özel gönderildi. Afrika'daki uçuşlarımızda bir değişiklik olmaz" şeklinde cevap verdi.

Dışişleri Bakanlığı'yla yürütülen çalışmalarla ilgili Kotil, "Bu bizden ziyade devletimizin yaptığı işlem oldu. Biz izledik yalnızca. Herkese geçmiş olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem