Köşk'ten bayrak indirme tepkisi!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır'da bir gösterici tarafından Türk Bayrağı'nın indirilmesi olayına ilişkin bir açıklama yaptı.Gül, açıklamasında bayrağın indirilmesini kınayarak; "Bu ve benzeri çirkin saldırı ve tahrikler hiçbir zaman amacına ulaşama

Köşk'ten bayrak indirme tepkisi!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır'da bir gösterici tarafından Türk Bayrağı'nın indirilmesi olayına ilişkin bir açıklama yaptı.

Gül, açıklamasında bayrağın indirilmesini kınayarak; "Bu ve benzeri çirkin saldırı ve tahrikler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Sorunların çözümü sürecinde, herkesi sorumlu davranmaya, provokatif eylem ve söylemlerden kaçınmaya çağırıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Basın Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle; "Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda direkteki Türk Bayrağı’nın bir gösterici tarafından indirilmesini şiddetle kınıyorum. Bayrak hepimizin bayrağı, ortak sembolü ve en önemli değeridir. Millet olarak ezelden ebede uzanan tarihi yolculuğumuzda bağımsızlığımızı ve bunun için verdiğimiz ortak mücadeleyi simgelemektedir. Şunu açıkça vurgulamak isterim ki: Bu ve benzeri çirkin saldırı ve tahrikler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Sorunların çözümü sürecinde, herkesi sorumlu davranmaya, provokatif eylem ve söylemlerden kaçınmaya çağırıyorum."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler