Köşk'te kritik yasa!

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı eylemlerini tırmandıran etkenlerden biri olarak gösterilen alkollü içkilerin satışını sınırlayan yasayı inceliyor. Bir haftadır yasa üzerindeki incelemesini sürdüren Cumhurbaşkanı Gül önceki gün, rutin programında o

Köşk'te kritik yasa!

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı eylemlerini tırmandıran etkenlerden biri olarak gösterilen alkollü içkilerin satışını sınırlayan yasayı inceliyor.
 
Bir haftadır yasa üzerindeki incelemesini sürdüren Cumhurbaşkanı Gül önceki gün, rutin programında olmayan sürpriz bir konuğu kabul etti.
 
Gezi Parkı ile başlayan gösterilerin esnaf üzerindeki etkilerini görüşmek için Gül'den randevu talep eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Köşk'e çıktı. Gül ile Palandöken arasındaki görüşmede "alkol yasası" da gündeme geldi. Yaklaşık 2 milyon esnaf ve sanaatkarın temsilcisi olan ve Çözüm süreci kapsamında Akil Adamlar Heyeti'nde yer alan Palandöken'in yasayla ilgili çekincelerini dinleyen Cumhurbaşkanı'nın, "Hassasiyetlerinizi anlıyorum, yasayı inceliyorum. Herhangi bir sıkıntı görürsem gereğini yaparım" karşılığını verdiği öğrenildi. Gül'ün, ilgili bakanlardan da görüş alabileceği ifade edildi.
 
Alkol düzenlemesiyle ilgili esnafın tereddütlerini Cumhurbaşkanı Gül'le paylaştığını söyleyen Palandöken "Cumhurbaşkanı yasayı incelediğini söyledi. Bu bile kafamızdaki tereddütlerin giderilmesi noktasında önemli" dedi.
 
'GEZİ' HASSASİYETİ Mİ?
Cumhurbaşkanı Gül geçtiğimiz hafta gittiği Türkmenistan'da, Meclis'te yasalaşarak onayına sunulan alkol düzenlemesine değinmiş ve "Anladığım kadarıyla bir alkol yasağı yok, satışın yeniden düzenlenmesi var" diyerek yasayı onaylayacağının sinyalini vermişti. Gül'ün bu sözlerine rağmen yasayı incelemeye devam etmesinde, Gezi Parkı eylemiyle başlayan ve Türkiye genelinde devam eden protestoların etkili olduğu ileri sürüldü.
 
YASA NE GETİRİYOR?
Köşk'ün onayını bekleyen yasa, alkollü içkilerin sadece "sunum izni" verilen yerlerde açık olarak tüketilebileceğini hükme bağlıyor, alkollü içkilerin perakende satışını 22.00-06.00 saatleri arasında yasaklıyor, 18 yaşından küçüklere alkol satanlar ile 100 promil üzeri alkolle direksiyon başına geçenlere hapis yolunu açıyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem