“Korkma korkma hamile kalmazsın”

Tacize uğrayan ve yaşları küçük olan üç kız kardeş, psikolog gözetiminde verdikleri ifadede Abdullatif Ç.’nin kendilerini gezmeye götüreceğini söyleyerek kandırdığını, her cinsel taciz olayından sonra ise para verdiğini anlattı.  Abdullatif Ç.’nin kendisi

“Korkma korkma hamile kalmazsın”

Tacize uğrayan ve yaşları küçük olan üç kız kardeş, psikolog gözetiminde verdikleri ifadede Abdullatif Ç.’nin kendilerini gezmeye götüreceğini söyleyerek kandırdığını, her cinsel taciz olayından sonra ise para verdiğini anlattı.  Abdullatif Ç.’nin kendisine tecavüz ettiğini söyleyen 17 yaşındaki M.A., ifadesinde şunları söyledi:
“Abdullatif Ç.’yi ailemle görüştüğü için tanırım. 2012 Nevruz kutlamalarından birkaç gün önce beni telefonla arayarak nerede olduğumu sordu. Ben de Rus pazarının bulunduğu bölgede olduğumu söyledim. Hiçbir yere gitmememi ve kendisini beklememi söyledi. Bir süre sonra yanıma geldi ve beni cipine bindirerek Botan Çayı’nın kenarına götürdü.

KORKMA HAMİLE KALMAZSIN
Beni zorla öptü. Canım çok acımıştı ve bağırmaya başladım. Eliyle ağzımı kapatarak tecavüz etti.  Korkmuştum ve ağlamaya başladım. Korkmamamı ve hamile kalmayacağımı söyledi. Benden çok hoşlandığını anlattı. Bir süre sonra evimizin yakınlarında bir yere bıraktı. Bu olayları kimseye anlatmamam için para verdi. Olaydan sonra Abdullatif beni haftada bir kez kesin arıyor ve birlikte oluyorduk. Her cinsel ilişki sonrası bana para veriyordu.”

ANNEMİN BİLGİSİ DAHİLİNDE EVDEN ÇIKTIK
M.A.’nın ikiz kardeşlerinden biri olan 13 yaşındaki G.A., Abdullatif Ç.’nin ikiz kardeşiyle kendisini de taciz ettiğini şöyle anlattı:
“Abdullatif Ç. zaman zaman evimize gelir ve beni, ablamı, ikiz kardeşimi yanına alarak gezmeye götürürdü. Araç ile gezdiğimiz sırada bize yiyecek alıyor, para veriyordu. Çoğunlukla boş arazilere, İpek Yolu’na gidiyorduk. Genelde ablamla arabanın içinde yalnız kalıyorlardı. Arabanın aynasından ve camından ablamla cinsel ilişkiye girdiklerini görüyordum. Bundan yaklaşık üç hafta önce Abdullatif, annemin bilgisi dahilinde beni ve iki kardeşimi evimizin yakınlarından aldı ve Eruh yoluna gittik.

EVİMİZE ERZAK GETİRİYORDU
Ablam araç içinde kaldı. Ben ve ikiz kardeşim, Abdullatif’le birlikte araçtan indik. Araçtan uzaklaştıktan sonra Abdullatif bize üzerimizi çıkarmamızı söyledi. Biz çıkarmadık. Bunun üzerine zorla çıkarmamızı istedi. Biz çıkarmayınca kendisi kıyafetlerimizi çıkarmak istedi. Ben ve kardeşim kaçarak arabanın yanına geldik. Abdullatif daha sonra arabaya bindi ve ablamla cinsel ilişkiye girdi. Sonra da evin yakınlarına bizi geri bıraktı. Abdullatif zaman zaman evimize erzak getirir, ablama para verirdi.”

POLİS DURDURMAK İSTEYİNCE KAPÇAMAYA ÇALIŞTI
Tacize uğrayan 13 yaşındaki ikiz kardeşlerden S.A. ise 17 yaşındaki ablası M.A.’nın sık sık Abdullatif ile görüştüğünü söylediği ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Ablamla hastaneye gitmiştik. Çıkışta ablam Abdullatif’i arayarak bizi hastane önünden almasını istedi. Bir süre sonra Abdullatif ciple hastane önüne gelerek bizi aldı. Ben arabanın arkasına bindim. Abdullatif elini aracın arka tarafına uzatarak benim elimi okşar gibi tuttu. Ben de, ‘Bana dokunma salak herif’ dedim. Biz araç içinde sohbet ederken, Abdullatif bizi biraz gezdirip eve bırakacağını söyledi. İpek Yolu üzerinde seyir halindeyken ablamın ve Abdullatif’in ne konuştuklarını ve ne yaptıklarını görmedim. Ben sadece arabanın camından dışarı bakıyordum. Bir süre sonra polis aracımızı durdurmak istedi, Abdullatif önce kaçmaya çalıştı ancak ablamın ısrarı üzerine aracı durdurdu.”

Öte yandan bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, 13 ve 17 yaşındaki kız kardeşlere cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle partiten ihraç edilip, tutuklanan Siirt eski Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç.’yi yürüyüşle protesto etti. Protestocular adına konuşan BDP Eruh İlçe Başkan Yardımcısı Eda Kilis, “Sanık, Siirt’teki devlet görevlileri tarafından 6 ay gibi bir süre gözetilmiş ve sessizce izlenmiştir. Biz insanlık onuru adına haberi olup da, olaya müdahale etmeyen tüm devlet görevlilerini huzurunuzda kınıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler