Koray Aydın "faturalardaki “kazık kalemleri"

TRABZON – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Sayın Koray Aydın’ın “Türkiye’nin ekonomik tablosu” basın açıklamasında bulundu. Aydın, “ Cumhuriyetin birikimlerini özelleştirme adı altında çoğunu mirasyedi evlat misali yabancılara peşkeş

Koray Aydın "faturalardaki “kazık kalemleri"

TRABZON – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Sayın Koray Aydın’ın “Türkiye’nin ekonomik tablosu” basın açıklamasında bulundu. Aydın, “ Cumhuriyetin birikimlerini özelleştirme adı altında çoğunu mirasyedi evlat misali yabancılara peşkeş çeken AKP iktidarı, yıllar yılı işsizliği düşürememiş, ithalata bağımlı hale gelen ihracat dolayısıyla dış ticaret açığı sürekli artmış ve sair sebeplerle cari açığı, kronik hale getirmiştir. AKP İktidarının 12 yıllık işsizlik ortalaması yüzde 10,8 olmuş, son açıklanan Kasım 2014 verilerine göre işsizlik yüzde 10,7 olarak gerçekleşmiştir. Tam 12 yıldır işsizlik düşmemiş, ancak AKP iktidarının maskesi düşmüştür.”ifadelerine yer verdi.

2001 yılında yüzde 6,6 olan işsizlik, Son verilere göre; 2015’te 10,7’ye çıkmış, yani katlanmış olduğunun altını çizen Koray Aydın, “ İthalata bağımlı halen ihracat ve büyüme rakamları da alarm vermektedir. Yandaş medya ve havuz medyasında çizilen pembe tablolar mutfaktaki yangını örtememiş, elektrik, benzin ve doğalgaz zamları halkımızı canından bezdirmiştir.

AKP iktidarı, 2002 Yılında 129 Milyar Dolar’la devraldığı Türkiye’nin dış borcunu 2014 sonunda 400 Milyar Dolar’a çıkarmıştır. İç borçlanmada da durum içler acısıdır. Türkiye’nin 2002 yılı sonunda 149,9 Milyar TL olan iç borç toplamı, 2014 yılı sonunda 414,6 Milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Tablo gayet açıktır, son 12 yılda Türkiye’nin iç ve dış borcu katlanarak artmış, IMF’ye olan borçları sıfırlamakla övünen AKP iktidarının pembe tablosu, aslında bir kara tablodur.”Şeklinde konuştu.

AKP iktidarının yarısını kendi aldığı 23 Milyar Dolar tutarındaki IMF borcunu sıfırlamakla övünmesi, yaptığı onca borcun yanında devede kulak bile olmadığını söyleyen Aydın, “  IMF’ye olan borcu da, rüşvet ve yolsuzluk paralarını da sıfırlayan AKP iktidarı, borçlarımız katlanarak arttığına göre demek ki; Türkiye’yi tefecilere teslim etmiştir. AKP döneminde iç ve dış borçlar katlanmış, pembe tablo yalanlanmıştır. 2014 Yılında yaşanan düşmeye rağmen, milli gelirin yüzde 5,6’sını aşan cari açık artık sürdürülemez hale gelmiştir. Türkiye 2003 Yılından bu yana tam 408 Milyar Dolar cari açık vermiş, uluslararası piyasalarda ekonomimiz kırılgan ilan edilmiş, bunun sonucunda yaşanan kaynak çıkışının faturası ağır olmuştur. Özelleştirme adı altında yabancılara peşkeş çekilen bankalar, 3 yıllık kazancına satılan kamu işletmeleri ve özel şirketlerin kazancının yurt dışına transfer edilmesi, cari açığın kronik hale gelmesinin temel sebepleri arasında yer almaktadır.”dedi.

Aydın, “ İthalata bağımlı hale gelmiş üretim ve ihracat düzeni, ekonomideki durgunluğu sürekli hale getirmiş, böylece cari açıktan sonra, AKP iktidarı döneminde yüksek işsizlik de kronik hale gelmiştir. Türkiye, geçtiğimiz günlerde hiçbir görevi ve yetkisi olmadığı halde yaptığı saçma sapan açıklamalarla, hiç yoktan döviz kuru krizine yol açan bir sorumsuzluğa sahne olmuştur. İğneden ipliğe her şeyin dövize endeksli olduğu ekonomide yaşanan döviz kuru krizinin ülkemize faturası 38 Milyar 500 Milyon Dolar, yani yaklaşık 85 Milyar TL olmuştur. Bu fatura, haram paralarla dolar havuzları oluşturan, gemilerine gemi katan, kasa kasa dolarları, ayakkabı kutularındaki milyonları olanları değil, memura, işçiye, çiftçiye, esnafa, fakire velhasıl dövizi olmayan milyonlara kesilmiştir. Yaklaşık 37 Milyon elektrik abonesinin faturalarına geçtiğimiz ay yapılan yüzde 30’luk gizli zamla birlikte, Okuma Bedeli, Dağıtım Bedeli, TRT Payı, Kayıp Kaçak Bedeli gibi bir dizi “kazık bedeli”nin haksız yere alındığı, haksızlığın da yargı tarafından tescil edildiği ortaya çıkmıştı. AKP iktidarı, tıpkı rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarında yaptığı gibi “fatura kazığı”nı da örtbas etmeye karar vermiştir.”şeklinde konuştu.

Aydın, Yargı kararlarını dikkate alarak yapacağı genel bir düzenlemeyle elektrik tüketicilerinin haklarını korumak için adım atmayan AKP iktidarı, faturalardaki “kazık kalemleri”ni tek bir başlık altında gizleyerek vatandaşı mağdur etmenin peşindedir. Söyledi. Aydın, “ Çalınan elektriğin bedelini çalmayana ödetmek gibi bir Deli Dumrul Düzeni kuran iktidar, şimdi de bütün kalemleri tek bir “kazık” kalemi altında toplayarak, yargı kararlarını vatandaşın aleyhine etkisizleştirmeye hazırlanmaktadır. Bu tablo, AKP iktidarının ekonomi yönetiminde denizin bittiğinin ve karaya oturduğunun göstergesidir. Bu tablo, adı konulmamış ekonomik krizin baş sorumlusunun AKP iktidarı olduğunun göstergesidir.

Bu tablo, AKP iktidarının yapılan sorumsuz açıklamalarla işsizliğe, aşsızlığa ve çaresizliğe mahkum edilmiş milyonların canını yaktığının, ancak dolar zenginlerinin servetlerine servet kattığının resmidir. Bu tablo, esasında Türkiye’nin ekonomik ve siyasi istikrarının önündeki en büyük engelin AKP iktidarının bizatihi kendisi olduğunu göstermektedir. Türk milleti bilsin ki; Haziran 2015 seçimlerine “çalmadan ve çaldırmadan”, “bölmeden ve böldürmeden” parolasıyla hazırlanan MHP, ekonomik ve siyasi istikrarın güvencesi olacaktır. Türk milleti bilsin ki; Haziran 2015 seçimlerinde istikrarsızlığın kaynağı AKP iktidarı gidecek, MHP iktidarı gelecektir.”şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber61

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem