Koray Aydın: "Değişim kaçınılmaz"

MHP eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 1 Kasım seçimlerinin ardından partide olağanüstü kurultay yapılması için delegelerle görüşmeye devam ediyor.   Aydın, "MHP’de yeni bir ruha ve heyecana ihtiyaç var. Seçimli bir olağanüstü kurultay olması halinde

Koray Aydın: "Değişim kaçınılmaz"
MHP eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, 1 Kasım seçimlerinin ardından partide olağanüstü kurultay yapılması için delegelerle görüşmeye devam ediyor.
 
Aydın, "MHP’de yeni bir ruha ve heyecana ihtiyaç var. Seçimli bir olağanüstü kurultay olması halinde MHP’de lider değişimi kaçınılmazdır. Mutlaka olacaktır" dedi. Meral Akşener’i de eleştiren Aydın, "Akşener delegenin kafasını karıştırıyor" dedi.
 
MHP'de olağanüstü kurultayın toplanması ve tüzüğün değişmesi için çalışmalarını sürdüren MHP eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Bursa’daki Gold Majesty Otel’de teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aydın, şu ana kadar kaç imzanın toplandığına ilişkin  soruyu yanıtsız bıraktı.
 
Aydın, "Şu ana kadar imzalar farklı bölgelerde toplanıyor. Bu imzaları toplayıp bir araya getirmedik ama şunu biliyorum. Gerekli sayının üzerine çıktık. Ancak sayının biraz daha üzerine çıkması yönünde gayretimiz var. O bakımdan imzaları genel merkeze şu ana kadar teslim etmedik" dedi.
 
İmzaların teslim edilmesinden önce genel merkezden kurultay yapılması yönünde adım beklediklerini hatırlatan Aydın, "MHP camiası seçimlerden sonra ki süreçte sıkıntılı günler yaşadı. MHP’nin esas sahibi olan geniş aile genel merkezden olumlu bir adım bekliyor. Onların adım atması daha şık olacak. Çünkü son seçimlerden sonra hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. Ya da bu konu konuşulmayacak gibi bakamayız. MHP’de yeniden yapılanmaya ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.
 
MHP Genel Merkezi'nin kurultayla ilgili adım atmasını beklediklerini ancak merkezin olumlu bir adım atmaması halinde topladıkları imzaları genel merkeze vereceklerini söyleyen Aydın, "Her gün artan imzaları Genel Merkez'e vereceğiz. Seçimli olağanüstü kurultay talebimizi resmi olarak ileteceğiz" diye konuştu.
 
koray-aydin-mhpde-lider-degisimi-kacinilmaz_1248_dhaphoto2.jpg
 
'MERAL AKŞENER DELEGENİN KAFASINI KARIŞTIRIYOR'
 
İmzaların Genel Merkez'e teslim edilmesi için önümüzdeki hafta bir tarih belirleyeceklerinin altını çizen Aydın, Meral Akşener’in attığı mesajlarla da delegenin kafasını karıştırdığını söyleyerek, "Olağanüstü kurultayın toplanma şekliyle ilgili aramızda görüş ayrılıkları var. Ben bu konunun çabuk ve sessiz olması taraftarıyım. 'Demir tavında dövülür' diye bir söz var. Seçimin hemen akabinde demir öyle bir tavındaydı ki. Hemen dövüp şekil vermemiz gerekiyordu. Bunu kişiselleştirerek, delege üzerinde imza toplamayı bir yarışa çevirerek delegenin zihnini bulandıran bir durum ortaya çıktı. Ben bunun yanlış olduğunu dile getirdim. Bu iki aşamalı bir süreç. Biz ilk olarak seçimli kurultay yapılması için çalışıyoruz. Daha ortada seçim yok ki adaylık olsun. Aylar sonra olacak bir eylemi karışık hale getirmek doğru değil. Meral hanım delegelere mesaj attı. Bu mesajla birlikte şimdi siyaset avcıları türedi. Herkes delegenin peşine düştü" dedi.
 
MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir kırgınlığın olmadığını söyleyen Aydın, partide artık değişimin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bahçeli’yi sevdiklerini ancak bir dönemin sona erdiğini söyleyen Aydın, "Bir dönemin kapanmasını söylüyoruz. MHP’de yeni bir ruha ve heyecana ihtiyaç var. Seçimli bir olağanüstü kurultay olması halinde MHP’de lider değişimi kaçınılmazdır. Mutlaka olacaktır. Bundan yüzde yüz eminim. Çünkü uzun zamandır delegeyle konuşuyorum. Delegenin bu konudaki tavrı net. Bu kararın önünde durmamak lazım. Aslında bu MHP ailesinin kararı" dedi.
 
MHP’de imzalar toplandıktan sonra kurultay yapılmaması halinde yargıya gideceklerini söyleyen Aydın, yargıya gerek kalmadan bu işin çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler