"Köprülerde Felaket riski var"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki bakım çalışmalarının neden yaz döneminde yapıldığını anlattı. Çalışmalar için en uygun mevsimin, herkesin tatilde olması nedeniyle yaz mevsimi olduğunu

"Köprülerde Felaket riski var"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki bakım çalışmalarının neden yaz döneminde yapıldığını anlattı. Çalışmalar için en uygun mevsimin, herkesin tatilde olması nedeniyle yaz mevsimi olduğunu belirten Yıldırım, “En uygun mevsim bu. Yapmazsak daha büyük bir felaket riski var” dedi.

Bakan Binali Yıldırım, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde yapılacak bakım çalışmalarıyla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İstanbul’da trafiğin en yoğun olduğu mevsimlerin sonbahar ve kış olduğunu kaydeden Yıldırım, “Mevsim şartlarından ve okullar açık oluyor, dolayısıyla trafik yoğunluğu daha da artıyor. Günler kısalıyor ondan dolayı da yoğunluk artıyor. O yüzden Boğaziçi Köprüsü gibi, Haliç ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri gibi stratejik yollardaki bakımı Karayolları Genel Müdürlüğü özellikle yaz aylarında yapmayı tercih ediyor.

Sebep budur. Eğer bu kış ayında yapılsaydı o zaman yaşanacak sıkıntılar çok daha bugünkünden fazla olurdu” diye konuştu.

Köprülerinin bakımının mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Buna mutlaka gerek var. Düşünün biz insanlar büyüyoruz, yaşlanıyoruz, köprüler de yaşlanıyor. Onlar ilk yapıldıkları günkü gibi değiller. Ömrünü uzatmak için bakımlarını geciktirmememiz lazım.

Otomobilin servis saatini geçirirken, fren balatalarını değiştirmezsen, debriyajını, hareketli aksamlarını, rutin kontrollerini yapmazsanız, lastiklerini yenilemezseniz ne olur, kendi hayatınızı da tehlikeye atarsınız, otomobilin ömrünü de kısaltırsınız.

İşte onun gibi köprünün tabliyesinin bakımı var, asfaltının yenilenmesi var, bütün taşıcıyı aksamların gözden geçirilmesi var” dedi.

Bakan Binali Yıldırım bakım çalışmaları sırasında zorunlu olarak köprüdeki trafiğin kısıtlı hale geleceğini, 8 şeritten 3 tanesinin kapalı olacağını, 5 şeridin ise açık olmaya devam edeceğini söyledi. 4 etapta yapılacak çalışmaların 16 Eylül’de tamamlanacağını aktaran Yıldırım, şunları söyledi;

“Yani okullar kapandığında başlıyor, okullar açıldığında tamamlanmış oluyor. İstanbul’da herkes izine gidiyor, tatile gidiyor, çocuklar okula gitmiyor. En uygun mevsim bu. Yapmazsak onun sonucunu düşündünüz mü?

Yapmazsak daha büyük bir felaket riski var. Onun için bunu yapacağız. Bu bütün dünyada da böyle yapılıyor ama gerekli tedbirler alınıyor. 

5 şerit sürekli açık tutulacak, alternatif yollar oluşturuluyor. Bunlar Alo 159’dan, Karayolları’nın sitesinden rahatlıkla takip edilebilir. Bir şeye daha çok önem veriyoruz. Özellikle toplu taşıma araçlarına kesinti yapmıyoruz.

Onlar her halükarda açık şeritleri kullanmaya devam edecekler”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem