Köpeklerle cinsel ilişkiye zorladılar!

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki (OAC) istikrarsızlığa müdahale etmek ve krizi sona erdirmek için başlatılan Sangaris operasyonunun sona erdiğini açıkladı. 2013 yılından bu yana OAC'de bulunan Fransız askerlerinin adı

Köpeklerle cinsel ilişkiye zorladılar!
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki (OAC) istikrarsızlığa müdahale etmek ve krizi sona erdirmek için başlatılan Sangaris operasyonunun sona erdiğini açıkladı. 2013 yılından bu yana OAC'de bulunan Fransız askerlerinin adı cinsel taciz ve tecavüz iddialarıyla gündeme gelmişti.
 
OAC'yi ziyaret eden Hollande, başkent Bangui'de Afrikalı mevkidaşı Faustin-Archange Touadera ile görüşmesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Sangaris operasyonuna son verildiğini belirtti.
 
Hollande, "Benim sorumluluğum, Fransa'nın 2013'te Orta Afrika Cumhuriyeti'nde başlattığı Sangaris operasyonunu sona erdirmek. Çünkü Fransız ordusu başka cephelere çağrılıyor. Terör tehdidine maruz kalan Fransa topraklarında da ihtiyatı sağlaması gerekli" ifadelerini kullandı.
 
'SORUMLULAR CEZADAN KAÇAMAYACAK'
 
OAC'de, Birleşmiş Milletler (BM) ve Fransız askerlerinin yaptığı cinsel istismar olaylarına da değinen Hollande, bu olaylara karışanların cezalandırılması gerektiğini belirterek, "Sorumlular tespit edildiğinde cezadan kaçamayacaklar" değerlendirmesinde bulundu.
 
OAC Cumhurbaşkanı Touadera da Hollande'a ülkede emniyetin sağlanmasını güvence altına alacak silah bırakma operasyonunun başarılı olması için desteğine devam etme çağrısında bulundu.
 
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, OAC'deki krizi sona erdirmek için BM'nin onayının ardından Aralık 2013'te Sangaris operasyonunu başlatmıştı. Şubat ayında cumhurbaşkanı seçilen Touadera'nın yemin törenine katılmak üzere geçen ay OAC'ye gelen Fransa Savunma Bakanı Jean Yves Le Drian, Sangaris operasyonuna bu yıl içinde son vereceklerini açıklamıştı.
 
 'ZORLA CİNSEL İLİŞKİ' İDDİALARININ ARKASI KESİLMİYOR
 
Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Fransız ve BM askerlerinin genç kadınları para karşılığında cinsel ilişkiye zorladığı iddiaları tartışma yaratmıştı. 2013 yılından bu yana ülkede bulunan Fransız askerlerinin adı, daha önce de cinsel taciz ve tecavüz iddialarıyla gündeme gelmişti.
 
AIDS-Free World kurumunun yürüttüğü Code Blue kampanyasına göre, ülkede Fransız ve BM askerlerinin cinsel saldırısına maruz kalan kadınların sayısı en az 98. Asıl sayının bunun daha da üstünde olduğu sanılıyor.
 
2014’te dört kadın, Fransız askerlerinin kendilerini bağlayarak bir köpekle cinsel ilişkiye zorladığını bildirmişti. AIDS-Free World’un açıklamasında, bir Fransız komutan tarafından elleri bağlanarak bir köpekle cinsel ilişkiye girmeye zorlanan dört kadından birinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Diğer üç kadının da tedavi gördüğü kaydedilen açıklamaya göre, kadınların her birine 9 dolar verilmişti. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, geçen sene bu ülkedeki BM misyonu şefini fuhuş iddiaları nedeniyle görevden almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler