Konya'da şiddetli deprem!

Konya'nın Ilgın ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiDeprem, Konya'nın şehir merkezi ve ilçelerde de his edildi.

Konya'da şiddetli deprem!

Saat 12.58'de merkez üssü Konya'nın Ilgın İlçesi olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre 5 saniye süren depremde can ve mal kaybı olmazken, panik nedeniyle pencereden atlayan 4 kişi yaralandı.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre saat 12.58’te, merkez üssü Konya’nın Ilgın İlçesi olan 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 5 kilometre altında meydana gelen deprem, özellikle ilçe merkezinde paniğe neden oldu. Birçok kişi sokaklara fırlarken, sarsıntı Konya kent merkezinde de hissedildi.

4 KİŞİ YARALANDI

Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, deprem can ve mal kaybı olmadığını, panik nedeniyle pencere ve balkonlardan atlayıp yaralananlar olduğunu söyledi.

Başkan Oral, ”Deprem nedeniyle bazı vatandaşlarımız paniğe kapıldı. Panik nedeniyle pencere ve balkondan atlayan, kaçarken düşen ya da başına tuğla düşen 4 kişi Ilgın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ayrıca yine paniğe kapılan tansiyon ve kalp hastası bir kaç kişi de hastaneye başvurdu” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem