Konut Projesi için Danıştay'a dava açıldı

 İnşaatçı Ali Ağaoğlu’nun Bakırköy Kartaltepe Mahallesi'nde yapmayı planladığı konut projesine, Avukat İbrahim Mendeşağu tarafından, imar yasalarına aykırı ve bölge planlarına uygunsuz olduğu gerekçeleriyle Danıştay’a yürütmeyi durdurma davası açıldı. ‘İB

Konut Projesi için Danıştay'a dava açıldı

 

İnşaatçı Ali Ağaoğlu’nun Bakırköy Kartaltepe Mahallesi'nde yapmayı planladığı konut projesine, Avukat İbrahim Mendeşağu tarafından, imar yasalarına aykırı ve bölge planlarına uygunsuz olduğu gerekçeleriyle Danıştay’a yürütmeyi durdurma davası açıldı.
 
‘İBB REDDETMİŞTİ’
 
Bölgede İstanbul’u bitirecek rant bölüşümlerinin yapıldığına dikkat çeken Menduşağu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin oy birliği ile reddettiği bir plan değişikliğinin bakanlığın resmen yetkisini kullanarak gerçekleştirmesi manidar. Ortada büyük bir rant döndüğünü düşünüyorum. Bu nedenle de Danıştay’a yürütmeyi durdurma için dava açtım. Yürütmeyi durdurma kararının çıkması halinde yeni davalar da açmayı düşünüyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.
 
‘İMAR KATLİAMI YAPILDI’
 
Bakanlık eliyle Bakırköy’de imar katliamı yapıldığını vurgulayan Mendeşağu, projenin imar planının değiştirilmesiyle de, inşaat alanının 64 bin metrekareden, 190 bin metrekareye çıkartıldığına dikkat çekti. Av. Medeşağu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kapısını çalan Ali Ağaoğlu, tadilat için karar çıkarılmasını istedi. Bakanlık, İBB’nin itirazlarına rağmen yetkilerini kullanarak imar planında değişiklik yaptı. Böylece Ağaoğlu’na özel bir plan gerçekleşmiş oldu. Ticaret alanı olan araziye şimdi toplam inşaat alanı 190 bin metrekare olan 1260 konut yapılacak. Daha önceki planda 2 olan emsal  2,5’e çıkarıldı. Eski planda ticaret alanı olan arazi konut alanına çevrildi. Ticaret alanında 30 metre olan yükseklik konut alanına dönünce 70 metreye çıktı” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler