Konak Trabzonspor için adayını açıkladı

Kanaltürk'te yayınlanan Bunu Konuşalım programına konuk olan Trabzonlu sanatçı Volkan Konak , Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Başarısının sırlarından, özel hayatına; siyasetten Türkiye gündemine kadar son derece ilginç açıklamlarda bulunan Volk

Konak Trabzonspor için adayını açıkladı


Kanaltürk'te yayınlanan Bunu Konuşalım programına konuk olan Trabzonlu sanatçı Volkan Konak , Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Başarısının sırlarından, özel hayatına; siyasetten Türkiye gündemine kadar son derece ilginç açıklamlarda bulunan Volkan Konak , Candaş Tolga 'nın ''şarkılarınızı dinlerken burnumuzun direği sızlıyor, çok duygusal şarkılar yapıyorsunuz. Bu sizin ruh haliniz mi ?'' sorusuna :

''HADDİNDEN FAZLA DUYGUSALIM''

''Ben çok sulu gözlüyümdür. Geceleri ve araba sürerken ağlamayı çok severim. Aklıma geliyor kaybettiklerim, bazen duygusal bir konuşma ne biliyim çok etkileniyorum. Kafamda büyütüyorum , büyütüyorum. Haddinden fazla duygusalım.'' dedi.

''BENİ MÜZİĞE ORHAN GENCEBAY YÖNELTTİ''

Candaş TOLGA' nın : ''Siz Orhan Gencebay ile yola çıktınız öyle mi?'' sorusuna Volkan KONAK:
''Beni müziğe Orhan Gencebay kanalize etti. Ben konservatuarda öğrenciydim , master yapıyordum. Hatta öğretim görevlisi olmayı düşünüyordum. Hiçbir yer kadro açmıyordu, TRT'de açmıyor, Kültür Bakanlığı korolarıda açmıyor. Bir yere tutunmaya çalışıyorum. Orhan Gencebay beste yaptığımı
duymuş. Sonra hoca bizi ofisine çağırdı Etiler Levent'teki ofisine. Bestelerimi çaldım okudum arkadaşlarımla. Dedi ki çok farklı bir şey yapıyorsun, bunun ismini koyalım , belirleyelim. Bu müzik türü yoktu Türkiye'de. Buna bir isim bulalım ben bu albümü yapacağım , rafta da kalsa hiç satmasa da yapacağım dedi ve yaptı. '' dedi.


''SANATÇI FAŞİST OLAMAZ ''

Sanatçının nasıl olması gerektiğini vurgulayan Volkan KONAK : '' Sanatçı dalgakırandır , ilk darbeyi yiyendir , ömrü kısa olandır ; ama alnında ışığı taşıyandır. Söylenmemişi söyleyen , cesur ve ilerici olmalı ve devrimci olmalı en önemlisi sol ve aydın olmalı , faşist bir sanatçı olamaz mümkün
değil. ''dedi.

''SAHNEDEYKEN SEYİRCİ KOVDUM ''

CANDAŞ TOLGA 'nın ''Şarkı söylerken seyirciye kızdığınız oluyor mu hiç ? Ne yapar seyirci sizi kızdırmak için? '' sorusuna Volkan KONAK : ''Ben on yıllık çalışmada oturttum onu . Çok kişiyi kovdum. Siz dedim biraz daha için Beyoğlu'nda bir pavyona gidin. Çünkü Ahmet Arif okurken o araba
satamaz orada, O galerici araba satamaz. Nazım okurken telefonla başka pazarlık yapamaz. Garson şiir okunurken önünden servis yapamaz. Ya eğilerek geçecek sanatın önünden ya da o an servis olmayacak.
Candaş TOLGA 'nın ''bırakıyor musunuz böyle durumda? '' sorusuna '' küfürde ettiğim olmuştur .'' dedi.

''SİYASİLER KENDİ İSTİKBALLERİ İÇİN BU ÜLKEYİ YAKTILAR ''

Candaş Tolga nın '' Türkiye bir süreç yaşıyor. Volkan Konak 'ın penceresinden nasıl görünüyor bu süreç ve Türkiye şuan ? '' sorusuna Volkan KONAK : '' Kötü , bir kere siyasetçilere kırgınım. Dedem derdi ki geldik gidiyoruz bir gün göremedim. Sonra babam bunu demeye başladı. Şimdi baktım
biz demeye lan dedim deme bunu Volkan. Ben bunu demeyeceğim. Yaptığım hesaplara göre 30 sene daha yaşayacağım. 30 yılbaşım kaldı benim çok zamanım yok. Hayat bana sunulmuş güzel bir armağandır seveceğim sevileceğim gideceğim. Türkiye 'de siyasiler kendi ikballeri için insanları
yumurta gibi tokuşturarak prim yaparlar. Dolayısıyla siyasetçiler kendi ikballeri için bu ülkeyi yaktılar, çok açık söylüyorum.'' dedi.

 

''ORHAN GENCEBAY'A HAKSIZLIK YAPILDI''

Volkan KONAK: ''Orhan Hoca'ya da haksızlık yapılıyor. Orhan Hoca Türkçü bir adamdır yani Türklüğe önem veren milliyetçidir ve Hoca bu sürece katkı yapmak istedi. Orhan Hoca'ya bir hakaretler var. Ben Hoca'nın kalbini düşünemiyorum şuan yani adamcağız her an ölebilir. Benim bile kalbim acıyor. Hoca'ya nasıl hakaretler bu ne ya? Orhan Gencebay'a bunu yapamazsın, Orhan Gencebay aksine benden daha koyu Türkçü'dür. Orhan Gencebay bunu hak etmiyor.

Siyasetçilerin gemisine binmesi bence hata mıydı ? bence hata! ; ama tercihidir yani bence hata ben girmem hiçbir zaman. '' dedi.

''BUNDAN SONRA SAVAŞ OLMAZ''

Candaş Tolga 'nın “30 yıldır bu ülkede insanlar ölüyor , bunun bir çözümü yok mu BUNUN İÇİN BİR ŞEYLER YAPILMAMALI MI sizce ?'' sorusu üzerine VOLKAN KONAK : ''Bence yapılmalı. Zaten bitti , bundan sonra savaş olmaz. Bence olmayacak. Amerika istediği için olmayacak. Bunu Amerika istiyor zaten. Bu bir CIA operasyonuydu bitti. Şu an o başka bir kulvarda lazım onlara, kesinlikle eminim bundan. O yüzden insanlar içini ferah tutsun bundan sonra şiddet ya da eski tarzda ölümler olmayacak.” dedi.

Devamı 2.sayfada


Candaş Tolga Işık: ''Siz şöyle bir şey söylemişsiniz ' Siyasi ikbal bekleyenlerin toplumu germeleri böyle sonuçlar doğuruyor. O insanlar Sinop'a da gitmeli , Artvin'e de gitmeli, Trabzon'a da gitmeli , Maçka'da benim evimde de kalabilmeli hatta” diyorsunuz.'' diyerek yaptığı demeci hatırlattı. Bunun üzerine Volkan KONAK: ''Çok önemli bir nüanstır bu ama toplum buna hazır değilmiş. Ben bunu niye söyledim biliyor musun? 1. sırada şu; ben Trabzon sevdalısıyım. Trabzon çok önemlidir. Mustafa Kemal bile üç defa gitti vasiyetini orada yazdı. Dominant bir yerdir. Benim Amerika'da, Londra'da karşıma çıktı. Rahip öldüren şehir diyor bana adam, Dünya'da rahip öldüren tek şehiriz. Hrant DİNK 'i öldüren şehiriz, linç olayı var. Yani Trabzon'un şiddetle anılması canımı acıtıyor. Ya kardeşim Trabzon en çok ressam çıkaran il niye bu konuşulmuyor. Ben bu yönünü savunuyorum kardeşim.

Ben Trabzon'un önünü kesmek için bunu söyledim. Evet bilerek isteyerek söyledim, ben Trabzon'umukorumak zorundayım. Biraz bu sert geldi insanlara, bazı insanlar kırıldı. Ama kardeşim ileriki aşama beni haklı çıkaracaktır. Ben Mardin'e gidip şarap içemiyorsam, o arkadaşlarımız da gelip Sümela Manastırı'nı ziyaret edemiyorsa zaten bölündük biz adını koyalım, haritayı çizelim bari. Ben bunu kabul edemem , hiç hoş değil.

2.si Güneydoğu eşittir PKK'yı kabul etmiyorum. Benim bir sürü azınlık da olsa senin benim gibi düşündüğünü bildiğim arkadaşlarım var.''dedi.

''Çanakkale'ye geliyor bizim Anzaklar, törenle karşılıyoruz onları, sevişiyoruz aa falan sırtlarına battaniye koyuyoruz. Zamanında niye geldi Anzaklar? Bizi öldürmeye doğru mu ? Ee şimdi sen onları törenle karşılıyorsun, nasıl oluyor bu iş. Kendi insanına bu öfke bu kadar uçlaşma tamam bir kan davası eyvallah. Benim için PKK bir terör örgütüdür ve kanlı bir terör örgütüdür. Asla affı yoktur bende o anlamda, adam diyorsa vazgeçtim ,pişmanım hiç mi affı yok? Anzakları affettin onlar yabancı ya o yabancı hayranlığı bizde hiç bitmez zaten onu anlamışta değilim. Dolayısıyla hiç bir şey bana insan ölmesini haklı gösteremez.” dedi.




''SİYASİ İKTİDAR 10 YILDIR SANAT DAMARINI KESTİ''

Candaş Tolga Volkan Konak'a “Ne oldu bu ülkeye de bu kadar tahammülsüz olduk, birbirimize karşı bu kadar kin ve nefret dolduk? '' diye sordu. Konak ise; ''Bence şu oldu : Koca yürekli Mustafa Kemal'imin bir sözü vardır. “Hayat damarlarından biridir sanat” Doğru mu? Siyasi iktidar 10 yıldır o damarı kesti. Sanat ve sanatçıya kıymet verilmedi bu ülkede. Sanatçılardan çok siyasiler çıktı ön plana oysa sanatla beslenmeliydi bu ülke. Irksal tartışma ve dinsel tartışma iç savaştır. Çok net söylüyorum ve ben bir şeyden çekiniyorum. Bu süreç amacına ulaşmazsa vay halimize. Bırakın insanın ırkını, inancını öne çıkarmayı..” diye cevap verdi.

''GECE MEZARLIĞA GİDERİM, RUHUMU ORADA TERBİYE EDERİM''

Candaş Tolga Işık izleyiciden gelen ''Kısa süre içinde büyük kayıplar yaşadınız bu kayıplar sizde nasıl bir etki bıraktı? '' sorusunu yöneltti. Volkan KONAK bu soruya: “Ruhumu acıtsa bile ruhumu terbiye etmiştir. Daha sevgiyle ve bu Dünya'nın boş olduğunu gördüğüm için ruhumu mezarlıklarda terbiye ettim. Mezarlık olgusu benim için çok önemli, gece 02:00'da mezarlıklara çok giderim. Dolaşmayı çok seviyorum, gece çok giderim mezarlığa oradaki gerçek sessiz çığlıkları duyarım toprağın altında orada ruhumu terbiye ederim.

''HİÇ KİMSE BANA KORKU DA TALİMAT DA VEREMEZ ''

“Çok akrabamı kaybettim gerek kanserden gerek başka şeylerden. Yaşayacağım süreyi de biliyorum. Bu süre içerisinde hiç kimseye benim düşünceme ipotek koydurmam ama kimsenin duygularına basmam ,kimseye saygısızlık yapmıyorum. Bu süremi de iyi yaşayacağım. Hiç kimse bana talimat da veremez korku da veremez.'' dedi.

''ASLA SAĞ VE FAŞİST BİR PARTİYE OY VERMEM''

Candaş TOLGA 'nın ''Şımarma ile ilgili enteresan bir lafın var ağabey diyorsun ki benim DNA'm şımarmaya müsait değil, ben efendi olmak için kodlandım ne demek bu?” sorusuna Volkan Konak: ''Benim metabolizmam ve DNA 'm şımarmaya, sağ ve gerici bir partiye oy vermeye müsait değil yani beni asfaltta buzağı gibi kesseler ben bir gerici sağ bir partiye veya faşist bir partiye oy veremem.'' dedi.

"Benim Trabzonspor başkan adayım..."3.sayfada



''IRKIN VE İNANÇLARIN BU KADAR KONUŞULMADIĞI BİR ÜLKE İSTERİM''

İzleyiciden gelen ''Nasıl bir Türkiye hayali var? '' sorusuna Volkan Konak: ''Ben bilimin, sanatın , kültürün önde olduğu siyasetçiler bizden fazla mikrofon kullanıyorlar gardaşım, deli olacağım ya o zaman cd yapalım onlara bu kadar meraklıysa, bu kadar konuşur mu insan ya, bir pazar günleri yok mudur soruyorum ya. Mikrofonları sahibine bırakın, mikrofonlar bizim, sanatla uğraşanların, siyasetçiye mikrofon yakışmıyor. Dolayısıyla siyasetçilerin bu kadar önde olmadığı ırkın ve inançların bu kadar konuşulmadığı bir ülke isterim.” dedi.

''BAĞIRAN SOLİSTE TAHAMMÜLÜM YOK''

Candaş Tolga'nın “Dinlerken kulağını tırmalayan bir müzik türü yada şarkıcı var mı?” sorusuna Volkan Konak: “Bağıran soliste tahammül edemiyorum, diş ağrısı gibi, dayak yemiş gibi oluyorum. Halbuki bağırmak müzik yapmak değil ki..” dedi.
 


“TRABZONSPOR'DA ADAY MUHARREM USTA'YI DESTEKLİYORUM”

Trabzonlu olan Volkan Konak Trabzonspor hakkında: “Benden amigoluk bekliyorlar fakat ben 25 yılımı verdim müziğime ve Trabzonspor'u basamak yapmadan, Trabzonspor'u kullanmadan, hiçbir zaman kullanmadım kulübümü. Ben iyi bir taraftarım. Ama benden amigoluk beklemesinler. Yuvarlak bir nesneye sanatımı feda etmem. Ama doğruları söylerim. Şimdi sor söyleyeyim .'' dedi.

Candaş Tolga da “Trabzonspor niye başarısızdı bu sene?” diye sordu. Konak: “Şike sürecinin travmasını atlatamadık, camia olarak çöktük.” diye cevap verdi. Ayrıca Sadri Şener'in aday olmayacağını açıklaması üzerine Trabzonspor'a aday olan bazı isimlere de değindi. “Diğer adayların da bir kısmını tanıyorum ama Muharrem Usta'yı destekliyorum. Çünkü ben projeye inanırım. Yola çıkış öyküsünü biliyorum. Siyasi bir proje değildir yüz bin kere söylüyorum . Diğer adaylara saygısızlık yapmayayım ama MUHARREM USTA'yı destekliyorum.”

Işık, “Trabzonsporluların da biraz daha sürecin içinde olmaları gerekmiyor mu? Trabzonspor'a destek anlamında bir sürü Trabzonlu iş adamı var”

Volkan Konak : ''Trabzonumu çok severim ve yarimin yanağından başka her şeyimi veririm o şehre ama şehrime kırıldım, küs değilim ama kırgınım. Ya kardeşim sen kupa kupa kupa diyorsun bir yarıştasın başkasının çok sevdiği takıma saldırma. Senin kupanı vermeyen siyaset! Sen %68 oy verdin ona. Burada kırıldım Trabzon'a, kupasını vermeyen siyasettir. Sen önce siyasetçiye hesap soracaktın ondan sonra sanatçıya, iş adamına soracaksın.” dedi.

‘TÜRKİYE'DE FUTBOLA VE SİYASETE İNANMIYORUM'

Volkan Konak Trabzonspor yönetiminde yer almayacağını da ekleyerek: “Ben futbola inanmıyorum. Futbol ve siyaset camiası kadar vefasız ve sığ bir camia yok, hep birbirine sövüyorlar kardeşim. Dünyaya göktaşı vursa böyle bir camiada olmam, yuvarlak bir nesnenin peşine gitmem, yuvarlağın nereye gideceği belli olmaz.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler