Komutanlardan Başbuğ yorumu

Genelkurmay eski Başkanı emeki Org. İlker Başbuğ’un “terör örgütü yöneticiliği” ve “darbeye teşebbüs” suçlarından tutuklanması, emekli komutanlar arasında büyük üzünütüye neden oldu.Başbuğ’a en yakın komutanlardan birisi olan, MGK eski Genel Sekreteri eme

Komutanlardan Başbuğ yorumu

Genelkurmay eski Başkanı emeki Org. İlker Başbuğ’un “terör örgütü yöneticiliği” ve “darbeye teşebbüs” suçlarından tutuklanması, emekli komutanlar arasında büyük üzünütüye neden oldu.

Başbuğ’a en yakın komutanlardan birisi olan, MGK eski Genel Sekreteri emekli Org. Tuncer Kılınç, “Üzülüyorum” derken, emekli Tümgeneral Erdal Sipahi, “Teröristler dışarıda gezerken, Genelkurmay Başbakanı’nın sudan sebeplerle tutuklanması, Cumhuriyet tarihinin kırılma noktasıdır” diye konuştu. Emekli Tümg. Armağan Kuloğlu, “sözün bittiği yer” yorumunu yaparken, Askeri Yargıtay Onursal üyesi Ali Fahir Kayacan ise, “Yargının çivisi çıktı. Türkiye’de yargı artık bitti” ifadesini kullandı.

Emekli komutanlar süreci değerlendirdi. İlker Başbuğ’a yakın isimlerden birisi olarak bilinen ve emekliliğinde de sürekli Başbuğ ile biraraya gelen MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç, bu aşamada tutuklamaya ilişkin bir değerlendirme yapmak istemediğini söyledi. Kılınç, “Her şey meydanda. Üzülüyorum” demekle yetindi.

‘Yetki gaspı yapılıyor’
Askeri Yargıtay Onursal üyesi Ali Fahir Kayacan, İstanbul’da 8 normal Ağır Ceza Mahkemesi, 9 da Özel Yetkili Mahkeme olduğunu belirterek, “Bu oran bile her şeyi gösteriyor. Özel yetkili mahkemeler, özel suçlara bakılması için kuruldu. Sonuçta görüldü ki, Hükümete yönelik en küçük bir hareket, özel yetkili mahkemelere çekiliyor. Burada yetkili merci Yüce Divan’dır. Yetki gaspı yapılıyor. Yargının çivisi çıktı. Bana göre Türkiye’de yargı artık bitti” değerlendirmesinde bulundu.

‘Iğsız ve Çiçek tutuklattı’
Emekli Tuğgeneral Kürşat Atılgan, Başbuğ’un tutuklanmasının Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayarak, “Bu TSK ve Türkiye açısından çok önemli bir olay. Hasan Iğsız ve Dursun Çiçek’in ifadeleri doğrultusunda internet andıcında emir verenin İlker Başbuğ olduğu kanaatine varıldı ve mahkeme tutuklama kararı verdi. Devletin her türlü bilgisine vakıf kişinin tutuklanması, TSK açısından da çok önemlidir. Hukuki sürecin kısa sürmesini umut ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler