Komutanı tarafından sakat bırakıldı

Askerlik sırasında komutanın darp ettiği er sakat kaldı."Sadece dürttüm" diyen komutana ise 1500 lira ceza verildi, o da 24 taksitle. İki ameliyat geçiren ancak düzelmeyen Orhan Abravcı, iş de bulamıyor.Erzincan'da askerlik görevini yapan er Orhan Abravcı

Komutanı tarafından sakat bırakıldı

Askerlik sırasında komutanın darp ettiği er sakat kaldı.

"Sadece dürttüm" diyen komutana ise 1500 lira ceza verildi, o da 24 taksitle. İki ameliyat geçiren ancak düzelmeyen Orhan Abravcı, iş de bulamıyor.

Erzincan'da askerlik görevini yapan er Orhan Abravcı bölük komutanı Astsubay Mehmet Ersoy tarafından öldüresiye dövüldü. Komutanından yediği dayak sonrasında kalça kemiği kırılan Abravcı apar topar kaldırıldığı GATA'da iki kez ameliyat edildi. Ölümden dönen askere GATA'da "Askerliğe elverişli değildir" raporu verildi. Orhan Abravcı'yı döven Astsubay Ersoy mahkemede "Uzaktan görenler darp sanmış olabilir, Orhanı sadece ince bir çubukla dürttüm" dedi. Askeri Mahkeme dayakçı astsubay başçavuş hakkında 1500 TL para cezasına hükmetti, bu parayı da 24 taksit yaptı.

Erzincan'daki 3. Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen dava tutanaklarına yansıyan haliyle olaylar şöyle gelişti:

Kabul Toplama Merkezi'nde altı aylık asker olan er, 5 Kasım 2009 tarihinde bölük olarak yapılan sporu yarım bırakarak Astsubay Mehmet Ersoy'un yanına gitti. Ayağının ağrıdığını, yere basmakta zorlandığını söyledi. Astsubay Ersoy, yalan söylediğini düşündüğü erin koşmaya devam etmesini istedi. Bir süre komutanın 'koş' emrini yerine getiren Abravcı, daha fazla dayanamayarak yere yığıldı. Baygın vaziyette revire taşındı. Abravci'nın sakat kalmasına neden olan süreç, revirde çekilen filmlerde ağrının burkulmadan kaynaklandığının belirlenmesiyle başladı.

ÖNCE DAYAK, SONRA NÖBET

Astsubay Ersoy, "Bu filmlerde bir şey yok" diyerek odasına kilitlediği eri darp etti. Bununla da yetinmeyen Ersoy, aldığı darbeler sonucu dudağı patlayan eri yere yatırarak kalçasına bastı. Ertesi gün Abravcı'ya sabah 09.30 - 11.30 nöbeti yazıldı. Yürüyemediği için nöbete gidemeyen er bu sefer Üsteğmen Süleyman Şahin'in odasına çağrıldı ve darpa burada da devam edildi. Abravcı'nın sakatlanmasına neden olan asıl olaysa 7 Kasım 2009'da yaşandı.

Astsubay Ersoy, karargâh bahçesinde karşılaştığı Abravcı'ya nedensiz yere vurmaya başladı.

Yere düşen erin sırt ve kalçasına 4 cm'lik tahta sopayla vura vura karargâha sürükleyen Astsubay Ersoy dayağa içeride de devam etti.

Uğradığı şiddet sonrasında ayağa kalkamaz hale gelen Abravcı'nın arkadaşları durumu telefonla ailesine bildirdi. Ertesi gün İstanbul'dan Erzincan'a gelen aile, Astsubay Ersoy ve Üsteğmen Şahin'den şikâyetçi oldu. Olaydan sonra Erzincan Askeri Hastanesi ve GATA'da iki kez ameliyat olan Abravcı'nın kalça kemiğinin kırıldığı ortaya çıktı.

UZAKTAN DARP SANILMIŞ

3. Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Astsubay Mehmet Ersoy savunmasında "Orhan'ı ince bir çubukla dürtükledim. Uzaktan görenler darp sanmış olabilir" diye konuştu. Mahkeme sanık Üsteğmen Süleyman Şahin'in beraatına karar verirken Astsubay Mehmet Ersoy'u önce 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Sonra bu ceza sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkûmiyetinin bulunmaması gerekçesiyle 1500 TL para cezasına çevrildi. Bu paranın da 24 ay taksitle ödenmesi kararlaştırıldı. Yaşanılan sakatlığın hayatı ağır derecede olumsuz etkileyeceği yönündeki GATA raporuna rağmen mahkemenin Astsubay Ersoy'u alt sınırdan cezalandırmasına itiraz eden Abravcı'nın ailesi ve avukatı davayı Askeri Yargıtay'a taşıdı.

VİDALARLA YAŞIYOR

İki yıldır psikolojisi bozuk olan ve sakatlığı nedeniyle iş bulamayan 23 yaşındaki Abravcı'nın ailesi, www.askerhaklari.com sitesine yazdığı mektupta "Dava şu an Askeri Yargıtay'da. Orhan'ın ağrıları sürekli nüksediyor. Kalçasında vidalarla yaşıyor. GATA'da bize randevu vermiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık. Gencecik bir insanın hayatı bu kadar ucuz ve önemsiz mi?" diye isyan etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler