Komutan eşine 616 yıl istendi

 Eyüp İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Demir'in eşi Mesude Demir hakkında eşinin kariyeri ve iş çevresini kullanarak dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik yaptığı gerekçesiyle 616 yıl hapis istemiyle dava açıldı TOKİ ÇALIŞANI ROLÜİstanbul Cumhuriyet Başs

Komutan eşine 616 yıl istendi

 

Eyüp İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Demir'in eşi Mesude Demir hakkında eşinin kariyeri ve iş çevresini kullanarak dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik yaptığı gerekçesiyle 616 yıl hapis istemiyle dava açıldı

 

TOKİ ÇALIŞANI ROLÜ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Mesude Demir herhangi bir emlak satış şirketinde çalışmamasına rağmen resmi nikahlı eşi olan Mehmet Demir'in subay arkadaşlarına kendisini TOKİ emlak konut çalışanı olarak tanıtarak TOKİ ve KİPTAŞ'ın projelerini yüzde 40 indirimle sattığını söyledi. Kaparo ve başvuru bedeli adı altında paralar toplayan Mesude Demir'in mağdurlara sattığı evlerin kendisine TOKİ ve KİPTAŞ tarafından ayrılan sınırlı sayıda kontenjan olduğu söyleyerek cazip teklifler sundu.

 

77 MAĞDUR İFADE VERDİ

Demir, satış sözleşmesi adı altında "TOKİ Ön Kayıt Talep Başvuru Formu" isimli sahte belge de düzenledi. Evlerin ucuz olduğunu gören bazı subaylar ikişer üçer adet istedi. Mesude Demir'in mağdurlar ile yaptığı telefon görüşmeleri tek tek belirlendi. Savcılık 77 mağdurun ifadesini aldı. Mağdurlar ifadelerinde Mesude Demir'i Mehmet Demir'den dolayı tanıdıklarını, TOKİ Emlak Konutta çalıştığı söylediğini belirttiler. Savcılık TOKİ ile yaptığı yazışmada Mesude Demir'in kurumda görev yapmadığı yönünde cevap aldı. İddianamede, Demir'in sahtecilik ve dolandırıcılık kastı ile hareket ederek toplam 77 kişiye yönelik Özel Belgede Sahtecilik ve Dolandırıcılık suçlarını işlediği belirtildi. Mesude Demir'in toplam 616 yıl hapsi istendi. Dava İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem